Cei aproximativ 14.000 de angajati ai Dacia de pe platforma de la Mioveni sunt rasplatiti cu o prima de Craciun in valoare de 1.123 lei brut (peste 800 lei net). In plus, angajatii Automobile Dacia primesc tichete cadou de Craciun de 60 lei.

De primele si tichetele cadou pentru Craciun se bucura si ceilalti 12.600 de angajati din companie, care intregesc grupul Renault Romania.
In 2014, angajatii Dacia au avut, in afara drepturilor salariale, beneficii care pentru companie reprezinta o cheltuiala suplimentara de aproape 30 de milioane de euro/an, potrivit informatiilor oferite de Dana Oprisan, director resurse umane Renault Romania, pentru wall-street.ro. Asa ca, pe langa salariu, cei 16.600 de angajati (la 1 noiembrie 2014) ai Renault Romania primesc anual: (n.r. sumele urmatoare sunt reprezentative pentru 2014)

  • prima de Paste (957 lei brut) si prima de Craciun de 1.123 lei brut
  • tichete cadou in valoare de 60 lei pentru ziua de 8 Martie, acordate tuturor angajatelor
  • tichete cadou de Craciun care urmeaza a fi acordate (60 lei)
  • prima de participare la profitul companiei (1.680 de lei brut)
  • prima de vacanta (1.341 lei brut)
  • bonuri de masa
  • masa calda gratuita (doar pentru operatori)
  • transport subventionat (doar pentru operatori)
  • bilete de odihna si tratament
  • ajutoare diverse (casatorie, deces etc.)
  • zile libere platite cu salariul de baza, in afara celor prevazute de lege pentru sarbatorile legale sau religioase, in urmatoarele situatii: evenimente in familie (nasterea unui copil, casatorie sau deces), schimbarea domiciliului, pentru donarea de sange. Numarul zilelor libere variaza, in aceste situatii, intre 1 zi (pentru decesul nepotilor, fratilor sau surorilor parintilor) si 5 zile pentru nasterea sau adoptia unui copil sau decesul sotului, sotiei, copiilor, parintilor, socrilor.
  • asigurare medicala 100% (acces gratuit la o gama larga de servicii medicale in reteaua uneia dintre cele mai importante clinici private din Romania)

Salariile angajatilor Dacia

Salariul mediu brut lunar realizat la Dacia (la 10 luni 2014), pentru categoria operatori, este de 4.328 lei, iar salariul mediu brut lunar realizat la Dacia (la 10 luni 2014) este de 4.654 lei (brut). Salariul mediu brut lunar realizat include: salariu de baza + spor de vechime, alte sporuri (inclusiv orele suplimentare) si prime.

Renault Romania investeste in dezvoltarea tuturor angajatilor, atat in cei noi, cat si in cei cu experienta in companie, indiferent de meserie, locatie sau de pozitia pe care o ocupa. Angajatii noi beneficiaza de un parcurs de integrare urmat de specializari in relatie directa cu meseria lor. Astfel, compania auto a investit, in dezvoltarea competentelor angajatilor, peste 36 de milioane de euro in ultimii 15 ani.

"Referindu-ne strict la formarile de dezvoltare personala, avem o gama larga de cursuri, care abordeaza diferite subiecte, cum ar fi: Relationare in echipa si in transvers, Sustinerea prezentarilor, Initiativa si creativitate sau Orientarea catre client. Consideram ca fiecare angajat este actor al propriei cariere si incurajam constant angajatii sa discute cu managerul direct despre nevoile lor de formare, sa stabileasca impreuna cursurile pe care le vor urma. Formarea este calea catre performanta, dar si catre dezvoltarea unui parcurs de cariera”, spune Dana Oprisan (foto), directorul de resurse umane al Renault Romania.

Angajatii Renault Romania au si posibilitati de promovare. Asa ca unui angajat al companiei auto ii ia minimum 3-5 ani pentru a trece pe un post de manager. In plus, angajatii au posibilitatea de a experimenta mai multe meserii care contribuie la constructia unui automobil (design, inginerie, fabricatie, comercializare, finantare, functii suport), o practica intens incurajata in cadrul companiei.

Platforma industriala Dacia Mioveni (capacitate de productie)

  • Uzina Vehicule: 350.000 de masini pe an, 1.390 vehicule/zi, 65 pe ora,
  • Uzina Mecanica si Sasiuri: 930.000 de motoare pe an, 1,4 milioane cutii de viteza/an, 1,7 milioane de sasiuri/an,
  • ILN (International Logistic Network): export de doua milioane de metri cubi de piese anul trecut

29% din companii ofera prime de Craciun

Potrivit editiei 2014 a studiului salarial si de beneficii PayWell realizat de compania de audit si consultanta financiara PwC (PricewaterhouseCoopers), 29% dintre companiile din Romania ofera prime de Craciun angajatilor lor.

Primele de Craciun sunt oferite de obicei ca suma fixa pentru toti angajatii si variaza intre 100 lei si 1.000 lei, cu o valoare medie de 450 lei, conform informatiilor oferite de Horatiu Cocheci (foto), senior manager si departamentul de consultanta in resurse umane in resurse umane la PwC Romania.

Tot cu ocazia Craciunului, companiile obisnuiesc sa ofere angajatilor cadouri in natura. Asa ca 37% dintre companiile participante la studiul PayWell 2014 ofera acest tip de beneficiu. Valoarea cadourilor oferite cu ocazia Craciunului variaza intre 50 lei si 450 lei, cu o valoare medie de 300 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri