Un start-up din California, care sustine ca ar putea revolutiona experienta de sub dus prin reducerea cu 70% a consumului de apa prin intermediul unei noi tehnologii, a reusit sa stranga nu mai putin de 2 milioane de dolari prin intermediul unei campanii de crowdfunding, ceea ce ar putea permite companiei sa dezvolte proiectul pana in stadiul de comercializare.

Compania Nebia isi propusese initial sa stranga 100.000 de dolari o data cu demararea campaniei, in prima parte a lunii august, insa propunerea tinerilor din spatele start-up-ului a atras foarte mult atentia asupra unei tehnologii care este pe cale sa revolutioneze complet industria de profil. Inventia echipei din spatele Nebia este pe punctul sa devina o revolutie, fiind o tehnologie dupa care marii producatori de solutii sanitare din industrie “alearga” dupa mai multi ani.

Principiul de functionare este relativ simplu si utilizeaza o tehnologie desprinsa din sistemele aerospatiale sau cele folosite in domeniul medical. Conform datelor prezentate de catre Nebia, tehnologia din spatele acestui dus permite o acoperire de 10 ori mai mare a suprafetei catre care para dusului este indreptata comparativ cu un dus conventional.

Decizia de a investi intr-o tehnologie care sa economiseasca risipa de apa vine dupa ce unul dintre co-fondatorii proiectului, Carlos Gomez Andonaegui, proprietar al unui lant de sali de fitness, a incercat sa gaseasca o metoda prin care sa reduca nivelul de consum al apei de la cabinele de dus. Nu mare le-a fost mirarea fondatorilor Nebia cand au constatat ca nicio schimbare nu s-a produs in utimul secol in ceea ce priveste tehnologia din spatele unui sistem de acest fel, ceea ce le-a alimentat si mai mult dorinta acestora de a incepe cautarile si a studia aceste principii cu mai bine de cinci ani in urma.

“Pentru a inova in ceea ce priveste experienta sub dus a trebuit sa ne orientam in afara industriei si sa abordam ingineri care ar putea schimba complet tot ceea ce se stia pana in prezent. In ultimii 50 de ani s-au produs modificari mai ales in industria aerospatiala si cea a dispozitivelor medicale, lucru care pentru utilizatorul casnic, obisnuit, nu a adus nicio schimbare”, a declarat Gabriel Parisi-Amon, cofondator si director tehnic in cadrul companiei Nebia.

Mai mult, compania sustine ca sistemul de dus pe care il are in dezvoltare, va fi pregatit pentru livrare in luna mai a anului viitor si nu va avea nevoie de un instalator care sa il monteze,ci va putea fi montat doar cu ajutorul unei surubelnite.

Cata apa ajungi sa economisesti folosind noua tehnologie revolutionara

Conform datelor furnizate de catre Nebia, americanii obisnuiesc sa aloce, in medie, circa 8 minute pentru a face un dus, timp in care, in mod normal, consuma pana la 75 de litri de apa, in vreme ce prin tehnologia implementata de start-up-ul american se consuma pana la 22 de litri de apa in acest interval.

Preturile cerute de catre Nebia pentru noul sistem care ar putea revolutiona experienta de sub dus pornesc de la 299 de dolari, pret pentru un singur astfel de corp.

Ramane de vazut, insa, dupa succesul inregistrat pe Kickstarter, cat va ajunge sa coste acest produs cand va fi lansat pe piata si va fi disponibil in magazinele de specialitate. Cu siguranta o astfel de inovatie in domeniu va atrage foarte multi curiosi, mai ales in randul celor pasionati de gadget-uri, pentru ca, in definitiv, vorbim despre un gadget.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri