50,8% din respondentii unui chestionar wall-street.ro spun ca ar alege un credit Prima Casa chiar daca ar dispune de avansul necesar pentru a accesa un credit ipotecar standard, fiind produsul de finantare in care au cea mai mare incredere.

39,7% din respondenti spun ca ar alege un credit ipotecar standard in lei si sub 10% ar alege un credit standard in euro. De asemenea 85,5% din respondenti spun ca si-ar muta salariul la alta banca pentru o dobanda mai mica si doar 14,5% spun ca nu ar face asta.

In ceea ce priveste sumele pe care respondentii se gandesc sa le imprumute de la banca, cei mai multi, 39,7% spun ca ar dori sa acceseze echivalentul a circa 60.000 euro. 27% vor sa acceseze echivalentul a 40.000 euro, 23,8% vor circa 30.000 euro de la banci si sub 10% se gandesc la un imprumut de circa 100.000 euro.

51,6% din respondeti cred ca dobanzile bancare au ajuns la un minim si nu vor mai scadea, in timp ce 18,8% se asteapta sa creasca.

69,4% din clientii ar alege o dobanda fixa in cazul unui credit pentru locuinta.

Bancile se confrunta in continuare cu o problema de imagine, astfel ca 67,1% din respondenti spun ca nu au incredere in banci, in timp ce 32,8% spun ca au incredere in banci.

Creditele ipotecare si imobiliare in lei ale bancilor au devenit din ce in ce mai competitive. Printre noutatile promovate de banci se numara creditele cu rata fixa pe perioade mai lungi de 5 ani, in unele cazuri chiar 30 de ani, dar si promovarea unor dobanzi preferentiale la creditele pentru locuintele din portofoliul bancilor. Aflati cum arata oferta celor mai mari banci, dupa active, pe creditele standard, comparativ cu cele Prima Casa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri