Andrei Botis, managing partner al NAI Romania, va transmite LIVE pentru wall-street.ro cele mai "hot" momente de la Expo Real, cea mai mare expozitie europeana dedicata industriei de real estate.

15:51

Piata din SUA, intr-un exces de equity. Preturile proprietatilor au revenit la nivelul din 2007 pe multe piete.

16:29

Potrivit unui studiu JLL lansat la Expo Real valoarea tranzactiilor imobiliare va ajunge 550 MLD. euro la nivel global in acest an, nivel care nu a mai fost atins din 2006.

16:31

Romania are pentru prima data un stand de tara la Expo Real ( A1. 132) unde sunt uniti toti expozantii locali. Printre expozantii de la standul Romaniei se numara Primaria Bucuresti, Eurobusiness Parc Oradea, si Lupp Projekt Transilvania, titreaza publicatia expozitiei. Printre expozantii de la standul Romaniei se numara si Plana-Innova, Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, Tetarom SA, WDP Development Romania.

Romania mai este reprezentata la Expo Real si prin standul Transylvania Evolution.

17:11

Printre firmele internationale care reprezinta Romania sunt: CBRE, Colliers, JLL, Knight Frank si NAI Romania. Principalele subiecte de discutie sunt constituite de income producing assets si proprietati industriale si logistice.

La standul Romaniei se afla si Primaria Generala a Municipiului Bucuresti reprezentata de catre Arhitectul Sef Dl Patrascu si Primarul General Sorin Oprescu. Printre proiectele promovate: Bucharest Central Station (foto)

17:13

Romania la Expo Real Investment Forum: Semnele sunt pozitive. Vom avea tranzactii pe birouri cu yield sub 8%


Razvan Iorgu, CBRE:

“Nu ar trebui sa ne mintim ca pe piata romaneasca sunt sute de investitori si yield-uri vor fi de 6% ca in Polonia, dar in urmatoarele 6 luni vom vedea tranzactii pe office sub numarul magic de 8, de 7,9%, poate chiar 7,75%”

“2015 este un an in care vom vedea mai mult interes si mai multe investitii”.

Laszlo Csiki, Immofinanz:

“Pe fiecare clasa de proprietati vad semne pozitive. Nu pot gasi semne negative pe piata”.

“Sa fim precauti, sa facem pasii potriviti, dar sa avem o dezvoltare constanta in anii urmatorii. Cand ma uit pe portofoliul nostru sunt optimist si putem incepe in aproape fiecare zona anumite activitati in viitor”.

“In zona rezidentiala am ridicat deja 1.700 de apartamente. Am dezvoltat si in vremurile grele, cand nu exista finantare si nimeni nu construia (…) acum este o placer ca bancile ne contacteaza pentru finantare”.

17:15

David Hay, CEO al Africa Israel, spune ca simte o reala schimbare comparativ cu anii precedenti. Interesul vine atat din partea investitorilor cat si a bancilor care si-au schimbat perceptia cu privire la piata romaneasca. Anul viitor va fi bun pentru toata lumea.

17:33

Printre proiectele promovate de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti la Expo Real se numara pe langa proiectul Garii Centrale si noua cladire a Filarmonicii si un segment de drum in nordul Capitalei, care ar urma sa lege Colentina de Lacul Morii si Virtutii.

17:36

Ultimul segment al inelului ar urma sa fluidizeze traficul spre A3 si spre aeroport.

11:33

Pentru al doilea an consecutiv, Municipalitatea Clujului este reprezentata de catre Dl. Primar Emil Boc si continua politica de atragere a investitorilor straini prin prezenta la Expo Real in cadrul grupului Transylvania Evolution.

Intr-o prezentare facuta unui grup restrans de investitori Dl. Boc a afirmat: "Cluj este locul in care Municipalitatea, Consiliul Judetean si institutiile financiare lucreaza impreuna pentru a sustine inovatia si a oferi stabilitate potentialilor investitori"

"Cluj este prima municipalitate din Romania care a scazut impozitul pe proprietate pentru cladirile verzi. Nu este usor pentru ca pierdem anual incasari. Totusi, politica noastra pe termen lung este sa pastram acest incentive pe termen lung pentru a incuraja investitorii si institutiile publice sa construiasca sustenabil".

Organismul care califica daca o cladire intruneste conditiile unei constructii verzi pentru Primaria Municipiului Cluj Napoca este Consiliul Roman de Cladiri Verzi (Romanian Green Building Council).

Printre persoanele reprezentand comunitatea de afaceri din tara de la Expo Real, se numara: Erik Gustavson (Europa Capital), Ovidiu Valeanu(CHSH), Florin Maravela (NAI Romania), Gabriel Biris, Victor Constantinescu (Biris Goran), Vlad Cavarnali (Alpha Studio), Viorel Gavrea, Tudor Popp, Ciprian Comsulea, Rares Dragan (Transilvania evolution), Mircea Dascalu (Deloitte). Iar din partea Guvernului Romaniei, Dl. Viorel Ciocoiu.

12:16

Stirile diminetii de la Expo Real

12:20

Supermarketurile cauta cresterea din zona bio

12:30

Stirile diminetii

12:33

Expo Real- 8 octombrie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri