Bogdan Bucurei, director pentru managementul produselor in cadrul UPC, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala de telecom, crede ca retelele de socializare si motoarele de cautare si-au atins deja maturitatea, iar in perioada urmatoare nu vor exista schimbari majore in acest domeniu.
„Cred ca retelele de socializare si motoarele de cautare au ajuns la maturitate si nu vom vedea schimbari majore aici, insa vor fi schimbari in modul in care vizualizam continutul video online, cat si ce continut va fi disponibil online”, a declarat pentru wall-street.ro reprezentantul UPC.

El considera ca retelele de socializare au schimbat comportamentul de utilizare al oamenilor pe internet si au adus nevoia de socializare pe care au avut-o intotdeauna ca fiinte umane.

„Am o parere buna despre scopul lor, fie ca vorbim de socializare de business sau personala. Am insa o parere ferma, si anume aceea ca partea de business si cea personala nu trebuie imbinate nici in mediul digital si nici in offline, de aceea nu folosesc Facebook pentru business si nici LinkedIn pentru partea personala”, sustine Bucurei.

Bogdan Bucurei are conturi pe retelele LinkedIn si Facebook inca de acum 4-5 ani, iar pe Twitter si Google+ de anul acesta.

„Nu pot spune ca am devenit mai social pentru ca am acces la aceste aplicatii, am acelasi caracter. Pentru a le accesa aloc in fiecare zi circa 30 de minute. In prezent am peste 1.000 de legaturi pe reteaua LinkedIn si in jur de 70 de prieteni pe Facebook", spune managerul.

Miza pe inovatia in hardware si software


Managerul furnizorului de servicii de internet si telefonie afirma ca urmatorii ani vor aduce o serie de inovatii in zona de hardware, de dispozitive, cat si in cea software, a aplicatiilor.

„Hardware-ul este dependent de cercetare si dezvoltare si are un termen mai lung de incubare, de la descoperirea efectiva pana la transformarea in tangibil – de la inventie la inovatie (ex: descoperirile privind utilizarea siliciului, etc). Nu ma astept la ceva concret, dar ma astept sa apara procesoare si memorii tot mai rapide, mai usoare si mai putin consumatoare de energie. Acumulatorii sunt destul de in urma acum (se folosesc baterii Litiu-ion care erau si acum 10 ani) dar sunt convins ca reprezinta obiectul de cercetare pentru multe companii si ca in curand vom vedea ceva nou”, spune Bucurei.

Pe zona de aplicatii, reprezentantul UPC este de parere ca "cerul este limita" privind inovatia, dar ca marea majoritate nu va face o diferenta si nu va depasi un prag critic de utilizatori.

iPhone la purtator!

Bogdan Bucurei detine un iPhone 4S si se declara un fan al Apple.

„Prefer Apple. Pentru ca au construit un adevarat ecosistem in jurul device-urilor si pentru ca pun utilizatorul pe primul plan prin tot ce fac: simplitate in utilizare si design, functionalitate intuitiva. Ca exemplu al intuitivitatii, fetita mea abia a implinit un an, insa stie deja sa se uite la pozele din telefon. Am ales iPhone pentru ca este un adevarat birou mobil, il folosesc pentru apeluri, SMS, e-mail, internet, retele de socializare, platforme video online, aplicatii, fotografii. In afara de editare documente, este un substitut extraordinar pentru laptop”, sustine reprezentantul furnizorului de internet si telefonie.

Totusi, managerul UPC se confrunta cu o problema tot mai intalnita in randul smartphone-urilor: durata de viata a bateriilor.

Pentru un astfel de dispozitiv, Bucurei spune ca nu ar investi mai mult de 200 de euro.

PROFIL IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadgeturi si tehnologie impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT. Cititi aici mai multe intervuri din rubrica PROFIL IT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profil IT »



Setari Cookie-uri