Producatorul de lactate Albalact Alba-Iulia, al treilea mare jucator din industrie, a afisat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 307,9 mil. lei, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada din 2012, in timp ce profitul aproape s-a dublat.

Profitul companiei in primele noua luni a fost de 5,42 mil. lei.

Printre produsele lansate anul acesta se numara Raraul MBS – mamaliguta cu branza de vaci si smantana, Zuzu Bifidus Snack si Fruzu.

Albalact produce peste 80 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact si Raraul. Albalact detine si pachetul majoritar de actiuni (99,01%) al societatii Raraul Campulung Moldovenesc, specializata in domeniul productiei de branzeturi, sub brandul omonim Raraul.

In prezent, Zuzu este lider pe segmentul laptelui pasteurizat, cu o cota de piata de 29.5% in valoare, dar este lider si in total piata de lapte (lapte UHT si lapte pasteurizat), cu o cota de piata de 21.1% in valoare, in septembrie 2013.

Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania are peste 800 de angajati si peste 5.000 de actionari si este listata la categoria a III-a a Bursei de Valori Bucuresti. Albalact detine si 99,01% din pachetul de actiuni al societatii Raraul Campulung Moldovenesc.

Irina Mandoiu, director comercial Albalact, va participa in calitate de speaker la prima editie a conferintei internationale retailArena unde va discuta despre cum poate un producator sa atraga atentia consumatorilor odata ajunsi in magazin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri