Cele mai vizitate cinci site-uri de comert online si anunturi din Romania sunt vizitate, lunar, de aproape trei sferturi din cei 8,9 milioane de internauti romani, conform unui raport Gemius Research realizat in luna august 2013.

Astfel, primele cinci site-uri de comert online si anunturi atrag 73,2% dintre internauti, echivalentul a circa 6,5 milioane de vizitatori reali/luna.

Studiul Gemius Audience realizat de agentia de cercetare Gemius contine date despre profilul utilizatorilor romani de Internet, frecventa de folosire a Internetului si un clasament al celor mai populare site-uri. Studiul are la baza o metodologie hibrida care presupune combinarea mai multor tipuri de date: date site-centrice, date user-centrice si date din studiul structural. Este un studiu continuu, care ofera date lunare ce permit urmarirea trendurilor din mediul online romanesc.

Metodologia companiei de cercetare implica o combinatie intre un esnation de circa 2.100 de persoane ce au un soft special instalat pe computer, si masurare efectiva pe baza de script care este instalat in site-urile care au acceptat sa faca parte din studiu.

Primele site-uri de eCommerce din Romania au fost, conform Gemius Research, urmatoarele:

1. eMag.ro, cu 1,6 milioane de vizitatori reali si un reach de 18,05% din totalul internautilor din .ro

2. Tocmai.ro (site de anunturi), cu 1,59 milioane de vizitatori reali si un reach de 17,8%

3. Mercador.ro (site de anunturi), cu 1,42 milioane de vizitatori reali si un reach de 16,06%

4. Okazii.ro, cu 1,41 milioane de vizitatori reali si un reach de 15,9%

5. Cel.ro, cu circa 475.000 de vizitatori reali si un reach de 5,3%.

Urmatoarele cinci clasate au fost in luna august Aaz.ro, Altex.ro, Amazon.com (cel mai vizitat site international de comert online de catre romani –n.r.), Bonprixro.eu si Autovit.ro.

In clasamentul general al celor mai vizitate site-uri, conform aceluiasi studiu Gemius, eMag.ro ocupa pozitia a 15-a, dupa Google.ro (6,8 milioane vizitatori reali), Facebook.ro (6,4 milioane vizitatori reali), Yahoo.com (5,9 milioane), Youtube, Wikipedia, sau Wordpress.com.

Tocmai.ro se situeaza pe pozitia 17 a clasamentului general si Mercador.ro intra pe pozitia 20.

SATI ofera informatii asemanatoare despre circa 250 de site-uri inscrise in sistem, fiind autoritatea recunoscuta de jucatorii din piata in acest domeniu.

Sursa foto

Wall-Street.ro va furniza mai multe informatii pe baza studiului in viitorul apropiat. Cum comentati clasamentul celor mai vizitate site-uri de comert online, de catre romani?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri