Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de tranzactionare de miercuri in scadere cu 2% pe majoritatea indicilor, urmarind astfel tendinta pietelor internationale, care sufereau corectii generalizate dupa ce candidatul republican Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA.

BET, principalul indice al BVB, pierdea 2% in primele minute de tranzactionare, insa, la ora 10:00, corectia s-a temperat la 1,7%. Evolutii similare au fost notate si in dreptul celorlalti indici: BET-FI, indicele SIF-urilor inregistra un minus de 1,4% dupa primele 15 minute de tranzactionare, in vreme ce BET-XT pierdea 1,6%.

Cele mai tranzactionate actiuni din piata erau cele ale Bancii Transilvania (TLV), care pierdeau 2%, pe fondul unor tranzactii in valoare de 3,7 mil. lei. Alte scaderi importante se inregistrau in cazul Romgaz (-2,1%), BRD (-2%) si Fondul Proprietatea (-1,9%).

Petrom pierdea de asemenea 1,7%, ajungand astfel la un pret de 0,224 lei/actiune. Compania petroliera a anuntat in dimineata zilei de miercuri un profit net in scadere cu 11% la 9 luni, pana la nivelul de 878 mil. lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri