alaturi de Wall-Street.ro iti prezinta:

Euro urca la 4,51 lei, dupa victoria lui Trump in alegeri

- 9 Noiembrie 2016

Euro urca la 4,51 lei, dupa victoria lui Trump in alegeri

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat miercuri un curs de referinta de 4,5100 lei, in crestere usoara fata de cotatia precedenta, pe fondul deprecierii generale a activelor dupa victoria lui Donald Truml la alegerile prezidentiale din SUA.

Marti, BNR a afisat un curs de referinta de 4,5072 lei/euro, conform News.ro

Victoria lui Donald Trump la alegerile din Statele Unite a lovit pietele de pe intreaga planeta, iar dolarul si unele active considerate riscante au avut cel mai mult de suferit. Totusi, leul a aratat rezistenta la depreciere comparativ cu alte monede din regiune.

"Reactia EUR/RON pe termen scurt depinde de evolutiile globale, dar moneda romaneasca este, din prisma istorica, mai putin volatila decat cele din regiune (care deja s-au depreciat mai mult in aceasta dimineata). In tranzactiile timpurii, EUR/RON a fost cotat in jurul a 4,52, dar s-a retras ulterior spre 4,51 (lei/euro)", arata un raport ING, publicat miercuri.

Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu aproape 2 bani, de la 4,0811 lei pana la 4,0643 lei. Dolarul SUA este moneda de referinta pe plan international pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americana.

Cursul francului elvetian, considerat moneda-refugiu in perioade dificile, a scazut usor, pana

Sursa foto: Shutterstock/Marian Weyo