Aplicarea unui impozit de 3% companiilor care au o cifra de afaceri de peste un milion de euro va aduce de trei ori mai multi bani statului si va scadea puternic profiturile importatorilor de masini. Cei mai mari cinci importatori de masini noi ar plati impreuna impozite de 246 milioane lei fata de 45 mil. lei*, conform declaratiilor fiscale pe 2016.

Porsche Romania: impozit 74 mil. lei in loc de 21 mil. lei

De la un impozit de 21 milioane lei, reprezentand 16% din profitul brut de 131 milioane lei, Porsche Romania ar putea plati la stat 74 milioane lei daca se va aplica un impozit de 3% la o cifra de afaceri de 2,47 miliarde lei.

Importatorul marcilor Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Lamborghini, Porsche si Bentley, Porsche Romania, a inregistrat anul trecut un profit net de 105 milioane lei.

Mercedes-Benz Romania: impozit 59 mil. lei in loc de 9,9 mil. lei

Mercedes-Benz Romania, importatorul marcii germane pe plan local, ar putea plati un impozit de 59 mil. lei daca se va plati 3% din cifra de afaceri de 1,96 miliarde lei, fata de 9,9 mil. lei impozit pe anul 2016.

Compania si-a dublat profitul net anul trecut, depasind 51 milioane lei.

Renault Commercial Roumanie: impozit 77 mil. lei in loc de 7,4 mil. lei

Renault Commercial Roumanie, societate care comercializeaza marcile Dacia, Renault si Nissan in Romania, ar putea plati un impozit de 77 mil. lei (3%), corespunzator unei cifre de afaceri de 2,56 miliarde lei. Impozitul de 16% din profitul brut de anul trecut a reprezentat doar 7,4 mil. lei.

Profitul net a fost anul trecut de 30 mil. lei.

Premium Auto: impozit 10,6 mil. lei in loc de 4,6 mil. lei

Importatorul marcilor Land Rover si Jaguar in Romania, Premium Auto, ar putea plati un impozit de 10,6 mil. lei (3%) la o cifra de afaceri de 354 milioane lei. Impozitul calculat pe baza profitului brut pe 2016 a fost de 4,6 mil. lei. Anul trecut, compania a avut un profit de aproape 25 milioane lei.

Toyota Romania: impozit 25,8 mil. lei in loc de 2,3 mil. lei

Toyota Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local, cu o cifra de afaceri de 860 milioane lei, ar putea plati un impozit de 25,8 milioane lei, reprezentand 3% din afaceri. Impozitul calculat pe baza profitului brut este estimat la 2,3 milioane lei. Profitul net al companiei a fost anul trecut de 12 milioane lei.

Sursa: Informatiile publicate de catre Ministerul de Finante si estimari Wall-Street.ro

*Estimarile wall-street.ro iau in calcul afaceri constante si anul viitor, la care s-ar putea aplica impozitul maxim, de 3% conform programului de Guvernare

Sursa foto: Freedom_Studio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri