Probabil si tu ai stat nedormit in fiecare noapte de 24 decembrie si ai pandit momentul in care Mos Craciun iti punea cadouri sub brad. Au trecut poate 20, 30 sau 40 de ani de atunci si i-ai si aflat secretul magiei. Dar chiar si asa, cum ar fi ca anul acesta sa petreci Craciunul, alaturi de familie, direct acasa la Mos Craciun?

Sa ajungi acasa la Mos Craciun, aflata in Laponia, nordul Finlandei, inseamna sa-ti oferi o vacanta in copilarie pentru ca pana la urma orice adult, dincolo de seriozitatea pe care o afiseaza zi de zi, tanjeste sa mai fie copil. Iar agentiile de turism pot transforma pe oricine in copil pentru cateva zile. Sau cel putin vei fi impresionat cand copiii tai iti vor spune "Mos Craciun exista!".

Cat te costa sa te intorci in copilarie, acasa la Mos Craciun

Indiferent unde alegi sa petreci Craciunul cu familia, fie Levi sau Rovaniemi, cert este ca in ambele destinatii il veti intalni pe Mos Craciun. Ofertele de vacanta sunt in general pentru cinci zile, intre 22 si 26 decembrie, pentru care veti plati cel putin 1.400 de euro de adult in camera dubla si intre 900 si 1.200 de euro pentru copil, intre 2 si 7 ani, respectiv intre 7 si 12 ani.

In pret sunt incluse zborul dus-intors, cazare la un hotel de 4 stele si una sau doua mese pe zi. Costurile cresc odata si cu preferintele tale. Asa ca daca vrei sa vrei sa te dormi in Hotel Santa Claus, aflat in apropiere de Cercul Polar, adaugi 300-400 de euro in plus pentru fiecare adult si intre 150 si 300 de euro pentru copil.

In Laponia, il intalnesti peste tot pe Mos Craciun de cum cobori din avion, unde te intampina un panou mare cu batranelul cu cadouri. Dar cum esti nerabdator sa afli cum si cand va avea loc intalnirea cu Mos Craciun, iti prezentam pe scurt firul vacantei tale magice. In excursia voastra la capatul lumii veti fiti insotiti de reprezentanti ai agentiei prin care alegeti sa mergeti in Laponia. Inca din prima zi in tara Mosului, va veti intalni cu reprezentantii lui si veti ajunge la ferma de reni, unde veti face un safari memorabil si veti gusta ceva cald. Intreaga experienta este inclusa in pretul platit initial.

Sursa foto: Aurora boreala in Rovaniemi/Shutterstock.com

In a doua zi, programul vacantei spune ca aveti ocazia sa descoperiti singuri tara lui Mos Craciun prin plimbari individuale in Rovaniemi sau Levi sau in excursii organizate optional. Pasionatii de istorie pot merge la Muzeul Arktikum pentru a descoperi originile poporului Sami, iar cei pentru care nu exista nicio iarna fara schi pot inchiria echipament si urma un traseu din cele deja marcate pentru localnici.

Intalnirea speciala cu Mos Craciun si sotia sa

Cu atatea activitati, poate mai alungati din nerabdarea pentru ziua de Ajun, in care veti avea o intalnire speciala cu Mos Craciun, sotia sa si spiridusi care va vor povesti despre viata si munca lor de zi cu zi in casuta din padure. In plus, Mosul va va explica cum sa impodobiti corect un brad, iar doamna Craciun ii invata pe copii sa prepare casute din turta dulce. Seara va veti bucura de cina festiva de Ajun, unde Mos Craciun le va oferi daruri celor mici.

Nu uitati de aurora boreala! Unii europeni iau special avionul pana in Norvegia pentru a vedea fenomenul. Asa ca profitati de ocazie, indurati un pic mai mult frigul si mergeti intr-o zona intunecata, departe de luminile orasului, pentru a va lasa uimiti de stralucirea intensa care va aparea pe cer.

In Romaniemi mai puteti vizita gradina zoologica Ranua pentru a cunoaste mai bine animalele specifice Polului Nord. Asa ca pregatiti-va pentru un Craciun in care veti vedea peste 50 de specii de animale si pana la 200 de specimene cum ar fi veverita rosie, castorul american, vulpea arctica, ursul polar, reni, elani si multe alte animale ce traiesc intr-un habitat autentic.

Vacanta o veti incheia magic, asa cum este si locul in care mergeti. Veti vizita satul si parcul lui Mos Craciun, aflate la Cercul Polar, unde veti primi un autograf de la Mos Craciun si veti putea trimite celor dragi o scrisoare "originala" cu stampila Mosului. Iar ca sa tineti minte ca a fost o vacanta de poveste, puteti merge la Fabrica de Surprize a renului Rudolf pentru a cumpara mici cadouri. Dupa o asemenea experienta, pregatiti-va sa spuneti "Mos Craciun exista!".

Daca nu i-ati trimis deja scrisoarea cu dorinte, Mos Craciun o asteapta la adresa Santa Claus, Santa Claus Main Post Office, FI-96930 Arctic Circle.

Sursa foto: Satul lui Mos Craciun/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »


Setari Cookie-uri