Sa ai o vacanta in Peru inseamna sa aduni invidia de la toti prietenii si cunoscutii tai. Peru este o destinatie pentru care este bine sa-ti faci o lista cu dorinte pentru ca exista sansa ca fiecare sa se transforme in realitate. In plus, aici vei putea spune ca esti cu adevarat in buricul Pamantului.

Peru nu inseamna doar Machu Picchu, Cusco sau Liniile Nazca. Te invitam sa navighezi pe Lacul Titicaca, unde vei vizita, de exemplu, insulele plutitoare Uros. Locuitorii acestor insule si-au pastrat traditiile si obiceiurile si au construit si reconstruit ori de cate ori este necesar aceste mici insule din stuf. Comunitatea indienilor Uros detine un numar de aproximativ 45 de insule plutitoare, iar cea mai mare dintre ele gazduieste 10 familii. O astfel de insula are o durata de viata de 30 ani.

Pentru ca se afla la distanta mare fata de Romania si Europa, dar mai ales ca aduna la un loc o multime de bogatii turistice, Peru este o destinatie in care agentiile de turism organizeaza circuite de 11-18 zile. Astfel, un circuit pentru 11 zile costa aproximativ 2.700 de euro de persoana si include biletele de avion si taxele de aeroport pentru toate zborurile, transferurile intre hotel si aeroport, cazarea la hoteluri cu mic dejun, croazierele si excursiile intre destinatiile din Peru si ghid turistic.

Insulele plutitoare Uros

Peru, destinatia care te vindeca de raul de inaltime

Daca ai raul de inaltime, peruanii iti vor recomanda un ceai de frunze de coca care iti trateaza problema. In Peru, ‪‎coca‬ este legala pentru ca ajuta la aclimatizarea la altitudine, iar ceaiul este oferit gratuit. In plus, bomboanele pot fi cumparate chiar si de copii de la supermarket. Totusi, nu va intoarceti in bagaje cu un asemenea suvenir pentru ca veti avea probleme la aeroport.

Locuri pe care sa le descoperi in Peru

Descoperirea tarii incepe cu capitala Lima, unde admirati stilul peruan in cel mai cunoscut cartier, Miraflores, aflat pe coasta Pacificului. Din obiectivele turistice, trebuie sa vezi neaparat Larco Herrera, cel mai important muzeu din Peru, cunoscut in lume pentru cele 45.000 de piese ale unei colectii private. Pe lista voastra ar fi bine sa apara si Plaza de Armas, Palatul Prezidential, Catedrala din Lima si Biserica San Francisco ce a fost construita in secolul XVII.

Calatoria voastra in Peru devine tot mai spectaculoasa odata ce parcurgeti autostrada Panamericana, care se incheie pe un vas de croaziera. De aici, veti avea ocazia sa admirati biodiversitatea Insulelor Ballestas, situate in Rezervatia Naturala Paracas. Aceasta este "casa" a mii de pasari si in care traiesc coloni de lei de mare, foci si pinguini.

Din Lima ajungeti la Liniile de la Nasca, una dintre cele mai mari enigme ale arheologiei. Liniile din Nasca acopera aproximativ 450 km patrati si au fost zgariate in suprafata plana a campiei intre anii 500 i. Hr si 500 d. Hr. Aici, pregatiti-va sa descoperiti Cusco, unde patrundeti in imperiului Incas si faceti o plimbare pe strazile orasului, pe care sa o prelungiti cu vizitarea sit-ului Sacsayhuaman, o fortareata imensa construita de incasi pentru a se apara.

Circuitul continua cu o calatorie cu trenul Vistadome de-a lungul Raului Urubamba si a Vaii Sacre a Incasilor, aflata in Muntii Anzi. Atractia principala in aceasta vale este multitudinea de ruine si statui care au devenit legendare pentru turisti.

Cum Peru este o destinatie a circuitelor, vacanta voastra o va lua si pe Drumul Soarelui, cel despre care se spune ca l-au strabatut intemeietorii Imperiului Incas, de la locul in care s-au nascut. Cu aceasta ocazie, veti vizita Andahuaylillas, biserica supranumita Capela Sixtina a Americii, Raqchi, templul zeului Wiracocha, un vechi templu incas si Pasul La Raya.

Nicio vizita in Peru nu trebuie incheiata fara poze in orasul antic incas Machu Picchu. Cel mai vizitat loc din Peru se afla la 2430 de metri altitudine in muntii Anzi si este si astazi o destinatie a enigmelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »


Setari Cookie-uri