Paradisul femeilor exista si il gasesc in cabina de proba. In cabina de proba din Dubai. Odata cu noul an incepe festivalul de shopping in emiratul arab, unde turistii dau navala la fiecare editie. Dar dincolo de haine, ce le veti arata partenerilor in Dubai, doamnelor?

Festivalul de shooping din Dubai, ajuns deja la a 20-a aniversare, are loc intre 1 ianuarie si 1 februarie. In aceasta perioada, Dubaiul se transforma intr-o Mecca a pasionatilor de cumparaturi. Iar la acest lucru contribuie reducerile mari, in unele cazuri de pana la 70%.

Dubaiul are aproape 70 de centre comerciale, iar unele dintre ele au devenit déjà obiective turistice, cum ar fi Dubai Mall. Acesta este cel mai mare mall din lume, in care gasiti nu mai putin de 1.200 de magazine. Este atat de mare incat in interior sunt disponibile taxiuri in care sa urcati daca vreti sa-l parcurgeti mai repede.

S-F / Shutterstock.com

Daca mai aveti energie, mergeti si la Mall of the Emirates, primul resort de cumparaturi din lume. Aici se afla si doua hoteluri de 5 stele, Kempinski si Pullman, dar si o parti de schi. Pe lista mall-urilor ar mai fi si Ibn Battuta Mall.

Dar gata cu cumparaturile! Ce vizitati totusi in Dubai, mai ales daca mergeti alaturi de parteneri

Dubai este considerat orasul superlativelor pentru aici totul este « cel mai mare ». un exemplu cu care arabii din emirat se mandresc in intreaga lume este Burj Khalifa. Construita in 2010, cladirea este impunatoare cu cele 168 de etaje si o inaltime uluitoare de 828 m, care sparge norii.

Burj Khalifa se afla langa Dubai Mall, asa ca dupa o tura de cumparaturi, merita sa admirati emiratul de la inaltime. Daca va faceti rezervare din timp, costa 100 de dirhami (adica 100 lei) sa urcati in cea mai inalta cladire din lume. Acolo, pe loc, platiti 400.

Sursa foto: Burj Khalifa/Shutterstock.com

Merita vazut si Dubai Aquarium, care se lauda cu un bazin impresionant, cat trei niveluri de mall la un loc, unde incap 10 milioane de litri de apa. Poate fi admirat gratuit, in Dubai Mall. Pe lista obiectivelor gratuite este si fantana arteziana cantatoare, cel mai mare sistem coregrafic acvatic, aflata la baza cladirii Burf Khalifa.

O aventura in Dubai trebuie sa treaca si prin metroul din emirat. Veti simti viteza si veti trai experienta de a circula cu un metrou care nu este condus de un om. Are o lungime de 75 km de linie automatizata, pentru care a intrat si in Cartea Recordurilor.

Iar daca vreti ceva mai pitoresc, incercati o plimbare cu abra pe Creek. Este unul dintre putinele locuri care reamintesc de Dubaiul de acum 20-30 de ani, iar traversarea continua sa se faca cu abra – o mica salupa care poate transporta vreo 20-30 de oameni.

Oricum ar fi, pentru ca tot incepe festivalul shoppingului, un maraton al cumparaturilor nu ar fi complet fara o plimbare in bazarul din Bur Dubai, aflat in zona veche, Deira.

Pentru Dubai, gasiti oferte de cazare de la 400 de dolari pe 4 nopti de persoana la un hotel de 4 stele sau de la 541 dolari pe 5 nopti de cazare la un hotel de 5 stele. Preturile la cazare in Dubai nu au limite, asa ca daca preferati ceva mai scump, sunt oferte si de la peste 1.000 de euro pe noapte de persoana la un hotel de 6 stele.

Sursa foto: Dubai/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri