A infiintat o companie de consultanta si externalizare IT in 2002, si anume Bit Solutions, iar acum are afaceri de 1 milion de euro, cu toate ca la inceput s-a luptat cu o bariera de mentalitate in ceea ce priveste externalizarea IT, explica Florin Scarlat, fondatorul Bit Solutions.

"De multe ori, in companiile romanesti ne-am izbit de urmatoarea mentalitate: managerul doreste ca persoana de IT sa fie disponibila non-stop, iar in cazul unei firme de servicii trebuie urmate niste proceduri. In cazul multinationalelor, mentalitatea este orientata catre eficienta si calitatea serviciilor si automat sunt orientate pe directia de externalizare", spune Florin Scarlat.

In cazul multinationalelor mentalitatea este orientata catre eficienta si calitatea serviciilor.

Pe de alta parte, companiile care au externalizat masiv serviciiile de IT in anii de boom ai acestui serviciu, au pierdut expertiza interna. "A fost un boom de externalizare in 2009 in contextul reducerilor de costurilor, insa multe companii nu se gandeau ca externalizarea are o legatura cu strategia de dezvoltare. Au externalizat departamentele, iar ulterior si-au pierdut know-how-ul intern", detaliaza Florin Scarlat. El a infiintat Bit Solutions, companie de consultanta si outsourcing IT, cand avea doar 25 de ani.

Wall-Street.ro continua saptamanal proiectul TV WALL-STREET 360, un format interactiv cu focus pe analiza de business. Saptamana 13-17 octombrie, dedicata externalizarii IT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri