Anul acesta este mai bun decat 2013 pentru avocatura de business, cu toate ca incasarile au stagnat. Piata de avocatura se confrunta in acest moment cu o schimbare de paradigma, avand in vedere ca presiunea pe onorarii este in crestere, afirma Sorina Olaru, partener NNDKP.

  • "La nivelul productiei, in avocatura de business, anul 2014 este mai bun decat 2013, care a fost unul dintre cei mai buni ani dupa criza. Cresterea este de aproximativ 3-4% la nivelul activitatii avocatilor, iar rezultatul de +5%, pe care il preconizam la inceputul anului, este in grafic, cu toate ca avem o stagnare a incasarilor in primele opt luni.
  • Tendinta ultimilor ani este bazata pe o stare de prudenta si de asteptari rezonabile, atat in ceea ce priveste tranzactiile, cat si pe litigii. Inclusiv investitorii sunt prudenti.

Asistam la o schimbare de paradigma.

  • O cosntanta a ultimilor ani: clientii sunt din ce in ce mai sofisticati si sunt foarte atenti la value for money.
  • A apus de mult vremea avocatului bun la toate, care la inceputul crizei se orienta peste noapte dinspre real estate si M&A catre litigii.
  • Ceea ce am adus nou este un concept care a ajuns la maturitate in acest an, determinand si un mini-rebranding al firmei de avocatura, si anume conceptul legal and tax. Am simtit o nevoie in piata pentru acest concept inca de acum 6-7 ani, cand am alaturat echipei NNDKP o echipa de consultanta fiscala.
  • E un an dificil, presiunea pe onorarii a crescut, motiv pentru care cred ca asistam la o schimbare de paradigma.
  • Un domeniu care evolueaza destul de bine este cel al tranzactiilor imobiliare, este a treia practica in firma ca activitate, reprezentand 12% din venituri.
  • Observam ca bancile deblocheaza finantarile si vor sa refinanteze proiecte imobiliare."

Care sunt tendinte din avocatura de business? Cat de dinamice sunt arbitrajele si litigiile pentru avocatii NNDKP? Afla urmarind materialul VIDEO cu Sorina Olaru. Emisiunea WALL-STREET 360, realizata si moderata de Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro), este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamana 27- 31 octombrie este dedicata avocaturii de business.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri