Procesul de recrutare este mai anevoios in cazul unor sectoare precum cel de IT, pe fondul competitiei din domeniu, dar si din motive salariale, firmele concurand practic la nivelul salariilor pe care sunt dispuse sa le plateasca pentru o anumita pozitie, arata Anca Georgescu-Aladgem, director executiv resurse umane in cadrul Telekom Romania.

Domeniul IT este unul dificil pentru compania Telekom Romania, specialistii in recrutare avand dificultati in a gasi persoane specializate in acest domeniu, avand in vedere ca zona presupune un set de competente pentru care exista o competitie mare pe piata. "Competitia se refera atat la numarul de firme care cauta acelasi set de competente, cat si la banii pe care oamenii sunt dispusi sa ii plateasca pentru aceleasi pozitii", afirma HR managerul Telekom, la WALL-STREET 360, emisiune de business moderata si realizata de Claudiu Vrinceanu.

Avand in vedere ca cele mai multe angajari se desfasoara in cadrul unor anumite structuri cheie, recrutarile pentru sectorul IT ingreuneaza procesul. Practic, specialistii in HR incheie un contract prin care isi asuma, ca furnizori interni, ca procesul de recrutare se va finaliza intr-un anumit termen de la momentul in care recrutarea propriu zisa a fost aprobata. "Pentru pozitiile mai putin complicate, putem sa identificam un loctiitor pana intr-o luna, dupa care depinde de constrangerile pe care le are candidatul respectiv pentru a prelua jobul", arata Anca-Georgescu-Aladgem.

In schimb, pentru pozitii de nisa, perioada se poate extinde pana la 4-5 luni, arata ea, mentionand ca s-a intamplat sa dureze si un an, aceasta fiind insa "exceptia, nu regula".

Telekom Romania are si un portofoliu imobiliar, intrand intr-o zona de concurenta cu jucatorii din real estate. Spre deosebire de zona de IT, cea de imobiliare nu presupune foarte multe dificultati in recrutare, spre deosebire de situatia de acum cativa ani, in 2007. Mai mult, acest segment pune la dispozitie, in prezent, doua surse de recrutare: multinationalele care au in gestiune un portofoliu imobiliar si zona de agentii imobiliare.

Seria de emisiuni de business WALL-STREET 360 din saptamana 26-30 ianuarie este dedicata sectorului HR. Urmareste emisiunea WALL-STREET 360 pentru raspunsuri, recomandari si analize din partea directorilor de resurse umane din marile companii locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri