TotalSoft, in care lucreaza 400 de angajati, vrea sa creasca cu 10% numarul de specialisti in IT, ceea ce inseamna 40 de angajari noi in 2015. Pe langa acestea, compania romaneasca va recruta alte 40 de persoane in locul angajatilor care decid sa paraseasca compania, cum fluctuatia de personal este de 10% pe an. La aceste 80 de angajari se adauga si cele din urma internshipului. Per total, compania IT va angaja in jur de 100 de oameni pana la sfarsitul anului.

Compania IT cauta programatori, consultanti, business analysti si tehnical team leaderi. In TotalSoft lucreaza in prezent 400 de angajati, iar rata de fluctuatie de personal este la 10-12% pe an, potrivit Simonei Onea (foto), senior HR consultant in compania de software TotalSoft, prezenta la emisiunea WALL-STREET 360.

Cat de greu sunt de gasit angajatii in IT

Durata de recrutare depinde de nivelul pe care vrei sa angajezi. Daca iti doresti un top sau un senior, o sa dureze mai mult timp. De exemplu, un senior developer poate fi gasit si in 30-45 de zile. "Daca esti dispus sa investesti in nou-veniti, gasesti usor. Daca doresti sa gasesti persoana potrivita care intr-o luna sa fie cea mai buna din echipa, este putin mai dificil. Daca esti dispus sa oferi suport si training, gasesti pentru ca spuneam ca sunt mii de absolventi pe an. Deci trebuie sa gasesti", sustine Simona Onea.

In plus, TotalSoft organizeaza si anul acesta un program de internship, pentru care cauta peste 40 de studenti. Compania spera, astfel, ca 90% dintre ei sa fie angajati in companie, un procent similar cu cel din ceilalti 4 ani de internship.

Simona Onea are o experienta de peste 15 ani in domeniul consultantei in resurse umane, din care aproape 8 in cadrul companiei TotalSoft. Ea a angajat pana acum 800 de oameni.


Broadcast live streaming video on Ustream

In Romania, sunt 95.000 de angajati in domeniul IT. Cei mai multi dintre acestia, in jur de 45.000 de oameni, se afla in Bucuresti. De altfel, 70% dintre cele mai mari 25 de companii de software din Romania au cele mai numeroase echipe in Capitala.

TotalSoft are proiecte in 28 de tari din SUA, Europa, Africa si Orientul Mijlociu, iar 70% din solutiile sale are prezenta internationala. La nivelul cifrei de afaceri, proiectele externe genereaza 27% din veniturile companiei, verticalele cele mai puternice in afara tarii fiind servicii financiare, medical, servicii, oil&gas sau telecom.

Printre cei mai mari angajatori din Bucuresti se numara operatorii telecom Orange, Vodafone, Romtelecom, Cosmote, RCS&RDS, UPC si companii de IT precum Oracle, IBM, Siveco, Luxoft, Ubisoft, Gameloft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri