Materia prima pentru un restaurant premium este esentiala, iar in cazul catorva feluri din meniu sursa este mereu in strainatate, desertul venind din Belgia, iar carnea de vita de peste ocean, din Statele Unite. Pastrarea unei etichete constante este insa esentiala atunci cand printre cei care iti trec pragul se numara ministri, ambasadori sau importanti oameni de afaceri, spune Joseph Hadad, chef si co-proprietar al restaurantului Joseph by Joseph Hadad.

Restaurantul deschis de chef Joseph Hadad in zona Aviatorilor din Bucuresti imbina bucataria light cu fusion cuisine. "Intotdeauna imbin condimentele din zona in care am trait eu, Israel, cu meniul frantuzesc, dar si cel italienesc. Toate creatiile mele se concentreaza pe cateva zone", explica bucatarul chef.

Pe lista celor care viziteaza frecvent restaurantul se numara politicieni, ministri, sefi de banci, dar si ambasadori. Intre clientii fideli, Joseph Hadad ii enumera pe Gica Popescu, pana acum un an, cand a intrat in puscarie, dar si Ilie Dumitrescu. Restaurantul pare croit pe gustul acestui tip de clientela: muzica este data incet, iar serviciul este destinat unui mediu business. Atunci cand in zona corporate se aduna un grup de 10-20 de persoane, nota de plata poate fi de 180-190 de RON de persoana. "Acestia au un loc privat, la etaj, precum si doi ospatari privati", afirma Joseph Hadad.

Drumul mancarii: in Romania, via SUA

Materia prima vine din Grecia sau Italia pentru bucataria mediteraneeana, dar si din Statele Unite, de unde este cumparata, de exemplu, vita Black Angus. "Materia prima este foarte scumpa. As putea sa o cumpar si de aici, insa nu vreau sa imi asum niciun risc. Nu cred ca exista vreun client care sa fi mancat un cotlet de miel de Noua Zeelanda, antricot sau peste despre care sa spuna ca nu a fost bun sau nu a fost moale", arata Joseph Hadad.

Pe de alta parte, pentru desert materia prima vine din "tara ciocolatei", Belgia. "La noi, un desert costa in jur de 45 de RON, cu vreo 7 RON mai mult decat in alte restaurante, insa ceea ce se serveste e de top, demn de o stea Michelin", spune acesta. El preconizeaza ca in cativa ani, pana in 2018, restaurantul sau va ajunge foarte valoros, pentru ca piata s-a deschis o ofera oportunitati pentru acest tip de afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri