Companiile care se asociaza cu alti jucatori din domeniu, inclusiv cu proprii competitori, inoveaza mai mult si mai repede, a declarat Julien Ducarroz, directorul comercial al operatorului de telecomunicatii Orange Romania, in cadrul emisiunii WALL-STREET 360. [vezi VIDEO]

"Daca inainte se inova doar in laboratoare, acum in strategia noastra, "Essentials 2020", vorbim despre ceea ce noi numim inovatie deschisa. Adica folosim un limbaj tehnic comun, dar mai presus de toate este vorba de a colabora cu alte companii, cu universitati. Pentru ca lumea si tehnologia sunt atat de complexe acum incat este imposibil ca crezi ca tu, o singura companie, poti sa rezolvi inaintea celorlalti. Este mereu mai bine sa lucrezi in echipa. Sa comparam ce poate o singura companie sa realizeze fata de ce poate face intr-o retea cu mai multe companii, universitati”, a explicat Julien Ducarroz.

El este convins ce inovatiile Orange din anii urmatorii vor fi create impreuna cu alti jucatori din domeniu.

“Lucram chiar si cu propriii cumpetitori pentru ca suntem impreuna in diferite asociatii si vrem sa imbunatatim anumite servicii. Un exemplu concret este pe zona de plati pe mobil. Este bine sa folosim toti aceeasi tehnologie astfel incat oamenii sa o poata folosi. Daca fiecare isi face propriul sistem de plata, acest lucru va duce la o scadere a penetrarii acestui serviciu. Cred ca pentru ca platile pe mobile sa aiba succes totul depinde de cat de simplu si sigur este sa le folosesti”, a mai spus managerul Orange.

Serviciul de plati pe mobil ar putea fi lansat in 2015

Orange a infiintat de curand o companie dedicata platilor pe mobil, Orange Money SRL.

"Lucrurile sunt in derulare, urmam reglementarile si, apoi, vom lansa acest serviciu. Ar trebuie sa se intample anul acesta", a afirmat Julien Ducarroz.

In ultimii ani Orange a deschis mai multe centre de inovatie la nivel mondial, acestea aflandu-se in locuri precum Sillicon Valley (San Francisco, California), India sau Japonia.

Afla mai multe despre platile pe mobil, dar si despre primele obiecte create in spatiu din emisiunea WALL-STREET 360.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri