Dupa o experienta de 8 ani in industria jocurilor video la companii precum Gameloft sau Electronic Arts, Dragos Hancu (foto) a pariat pe un business tot in domeniul gaming-ului care astazi ii aduce mult mai multa satisfactie, dar si rezultate pe masura. [VEZI povestea lui in materialul VIDEO de mai sus]

“Am avut prima firma la 18 ani - era o agentie imobiliara, doar ca ma simteam necopt pentru asta. Am terminat una din facultatile incepute. Am studiat Automatica si Stiinte Politice, iar dupa aceea a urmat o lunga perioada de joaca in cadrul echipelor Gameloft (1 an) si Electronic Arts (7 ani). (…) Stiam ca vreau sa fac altceva. Mi-am dat demisia din Electronic Arts chiar la inceputul anului 2013. Era o zona de confort foarte mare. Adusesem echipa FIFA in Romania, dar nu mai functiona. La scurt timp, dupa plecarea din companie, am infiintat Amber Studio si am inceput sa colaborez cu Disney”, isi aminteste Dragos Hancu, fondator Amber Gaming, in cadrul Wall-Street 360, emisiune realizata de Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro).

Inceputurile au fost mai dificile, spune el. “Am reusit sa strang 2 programatori intr-o garsoniera, in Militari. Apoi ne-am mutat intr-un sediu de 20 mp. Primul sediu – o luna jumatate si ne-am mutat intr-un alt sediu – am reusit sa strangem 20-25 de oameni”, a mai spus acesta.

Primul milion de dolari in primul an de activitate

Dragos Hancu povesteste ca primul milion de dolari a reusit sa il faca din primul an pe piata, in momentul de fata business-ul ajungand la venituri de aproximativ 6 milioane de dolari. “Am reinvestit constant. In primul an am atins 1 milion de dolari, iar pentru 2015 ne asteptam la un rulaj de circa 6 milioane de dolari. (…) Marjele de profit sunt foarte bune in industrie. Se lucreaza chiar si cu 50%”.

Salarii ce pornesc de la 8.000 de lei pentru un programator junior

In opinia lui Dragos Hancu, Romania nu duce lipsa de specialisti in domeniu, dar nici nu este usor sa ii recruteze. “Noi cautam oameni cu pregatire. Seniorii au un statut, sunt intr-o bula de confort – este greu sa ii atragi. Angajam, in medie, un programator pe luna. M-as bucura sa gasesc mai multi oameni buni. Am apelat inclusiv la o agentie de recrutare. Salariile la Amber Studio pornesc de la 8.000 de lei net pe luna pentru un junior cu pana in trei ani de experienta si pot depasi 12.000 de lei pentru un programator experimentat”, a mai precizat Hancu.

In momentul de fata echipa Amber Studio numara 170 de angajati, iar planul pentru viitor este de a-si dubla business-ul, la 12 milioane de dolari, ceea ce va implica si o dublare a numarului de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri