Amber Studio, unul dintre cele mai promitatoare studiouri romanesti de gaming, pregateste dezvoltarea primului joc “AAA”, un pariu care va atrage bugete colosale si o munca titanica pentru o echipa aflata in plina expansiune.

“Pregatim mai multe concepte. Vrem ca la inceputul anului viitor sa incepem un joc propriu pe care trebuie sa il pregateasca o echipa care sa se maturizeze ulterior si in acest fel sa avem si primul joc de acest gen realizat in Romania de catre o companie 100% romaneasca. Un joc AAA presupune valori de productie foarte inalte la care se lucreaza minimum un an si jumatate si care necesita bugete foarte mari de investitii. Romania nu are aceste jocuri. Se fac aceste jocuri prin firmele mari, dar nu sunt ale noastre. Avem oameni foarte talentati, dar lipseste spiritul de initiativa. Lipseste viziunea pe termen lung. Ma gandesc la un joc RPG”, a declarat Dragos Hancu, fondatorul Amber Studio, in cadrul emisiunii Wall-Street 360.

Dragos Hancu povesteste ca primul milion de dolari a reusit sa il faca din primul an pe piata, in momentul de fata business-ul ajungand la o valoare de aproximativ 6 milioane de dolari. “Am reinvestit constant. In primul an am atins 1 milion de dolari, iar pentru 2015 ne asteptam la un rulaj de circa 6 milioane de dolari. (…) Marjele de profit sunt foarte bune in industrie. Se lucreaza chiar si cu 50%”, a completat acesta.

Salarii ce pornesc de la 8.000 de lei pentru un junior

In opnia lui Dragos Hancu, Romania nu duce lipsa de specialisti in domeniu, dar nici nu este usor sa ii recruteze. “Noi cautam oameni cu pregatire. Seniorii au un statut, sunt intr-o bula de confort – este greu sa ii atragi. Angajam, in medie, un programator pe luna. M-as bucura sa gasesc mai multi oameni buni. Am apelat inclusiv la o agentie de recrutare. Salariile la Amber Studio pornesc de la 8.000 de lei net pe luna pentru un junior cu pana in trei ani de experienta si pot ajunge si depasi 12.000 de lei pentru un programator experiementat”, a mai precizat Hancu.

Citeste si articolul Face afaceri de 6 mil. de dolari din gaming, iar salariul de inceput in companie porneste de la 8.000 de lei net pe luna: ce planuri are un tanar antreprenor cu Amber Studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri