Pilonul II de pensii private obligatorii nu va face altceva decat sa intervina in 2032 pentru a corecta deteriorarea ratei de inlocuire a salariului prin pensie si, bineinteles, sa inlocuiasca problema demografica in conditiile inversarii piramidei varstelor, a declarat Marius Popescu (foto).

Marius Popescu, CEO al NN Asigurari de Viata, a fost invitatul emisiunii de business WALL-STREET 360. Iata cele mai importante declaratii facute de Marius Popescu:

"Pentru a explica situatia din Romania, trebuie sa mentionam ca in prezent gradul de inlocuire al ultimului salariu in pensie este de 38%. Din cauza evolutiei demografice, iar aici ma refer la faptul ca populatia imbratreneste si ca facem din ce in ce mai putini copii, iar asa-numitele "cohorte" - denumirea acelor generatii de decretei - vor iesi la pensie, in timp ce copiii nascuti in Romania sunt din ce in ce mai putini, la care adaugam si emigratia, se va ajunge ca aceasta rata de inlocuire sa scada de la 38%, cat spuneam ca este acum, pana spre 22%, prin anul 2032. In momentul acela, pilonul pensiilor obligatorii - Pilonul II - va da startul platilor, iar acest lucru ar trebui sa mute din nou rata de inlocuire la 38%", arata Marius Popescu.

Asadar, in opinia sa, "Pilonul II nu va face altceva decat sa intervina in 2032 sa corecteze aceasta deteriorare a ratei de inlocuire pe care tocmai am explicat-o si sa inlocuiasca problema demografica. Dar, pentru imbunatati nivelul de trai la pensie fata de momentul actual, trebuie sa incepem economisim si prin Pilonul III de pensii facultative, astfel incat, prin acest instrument sa creasca rata de inlocuire", mai spune seful NN Asigurari de Viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri