Oamenii incep sa se gandeasca la pensie si sa contribuie la fonduri private pentru aceasta dupa 30 de ani, insa, mai potrivit, ar fi momentul in care intra in campul muncii. In mod normal, noi recomandam oamenilor sa economiseasca circa 10-15% din venituri, spune Marius Popescu, CEO, NN Asigurari de Viata.

"Este important sa transmitem acest mesaj, despre importanta economisirii. Pana la urma, nu conteaza forma in care sunt realizate economiile, ci valoarea economisirii pe termen lung, indiferent prin ce instrumente financiare facem acest lucru", apreciaza Marius Popescu (foto), invitat la emisiunea de business WALL-STREET 360.

Dintre acestea, pensia facultativa reprezinta "un instrument foarte bine tratat din punct de vedere fiscal, astfel incat, din punct de vedere al eficientei pe termen lung, acesta devine mai bun decat altele, datorita acestui tratament fiscal. Pensia facultativa este deductibila in limita a 400 de euro lunar atat pentru angajator cat si pentru angajat", mai arata seful NN Asigurari de Viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri