Romanii petrec, in medie, de pana la 5 ori mai mult timp in salile de fitness fata de un suedez, arata o statistica a World Class Romania, cel mai mare operator de cetre de sport si wellness la nivel local.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Mikael Fredholm (foto), CEO si partener al World Class Romania sustine ca un roman petrece si pana la doua ore si jumatate intr-o sala de fitness fata de un suedez, care petrece, in medie, circa 28 de minute pentru a se antrena.

“Suedezii fac sport si, in multe cazuri, aleg sa faca dus acasa. Ei sunt mereu pe fuga, o diferenta foarte mare fata de romani . Aici, clientii vor sa stea mai mult, socializeaza. Sala de fitness a devenit un loc de socializare, motiv pentru care ne adaptam business-ul dupa cerintele locale. Vrem sa facem mai multe evenimente sociale. Fitness-ul trebuie sa fie distractiv. In 28 de minute nu este distractiv”, a declarat Mikael Fredholm, CEO al World Class Romania, in cadrul emisiunii Wall-Street 360.

Potrivit managerului World Class, compania pe care o conduce, dar si piata locala de profil incerca sa ii convinga pe clienti sa manance sanatos, sa ia o pauza, dar si sa ajute companiile in ceea ce priveste wellness-ul. “Romanii vor sa invete sa traiasca sanatos. Sportul conduce la o crestere a productivitatii angajatilor, dar si la o scadere foarte mare a numarului de zile sau a evitarii riscului imbolnavirii. Sunt discrepante foarte mari intre zona Scandinaviei, Germania si a altor tari din Vest fata de Romania. Locuitorii din aceste zone sunt mai productivi, mai putin bolavi, iar aceste lucruri ajuta companiile sa isi desfasoare activitatea mult mai usor”, a mai spus seful World Class.

Cat plateste un roman pe serviciile de fitness. Nici 5% din romani nu detin abonament. Sa ne facem griji?

Un roman plateste, in medie, pana la 400 de euro (circa 2.200 de lei cu TVA) pe an pentru accesul la serviciile de fitness si wellness, un pret similar cu cel platit de polonezi, dupa cum arata Mikael Freholm, insa cea mai mare problema este ca nici 5% din totalul populatiei din Romania nu detine un astfel de abonament, spre deosebire de alte tari din Vest unde ponderea celor care au un contract incheiat cu o firma specializata in astfel de servicii ajunge si la 20%.

“Romania este inca la inceputuri in ceea ce priveste adoptia sportului in vietile personale. Daca Romania ar urma evoutia de pe alte piete, industria fitness-ului ar fi uriasa. Este greu, dar estimam ca penetrarea sportului la nivel local este de 2-4%, ceea ce reprezinta numarul de abonati in raport cu populatia totala a tarii. Important este ca tot mai multi romani inteleg nevoia de a face miscare si exista o directie pozitiva in acest sens, dar inca mult in spatele statelor din Vest”, a mai punctat Fredholm, care a aratat ca in Olanda sau in tarile nordice ponderea poate urca si la 20% din totalul populatiei.

Chiar si asa, Mikael Fredholm se arata optimist si considera ca in urmatorii 7 ani Bucurestiul ar putea ajunge la o cota de 10-15%. “O evolutie a acestui fenomen tine si de autoritati si de Guvern care pot ajuta sa sprijine acest fenomen. Exista o lipsa de proactivitate in zona de sport care sa ajute societatea. O scadere a TVA pentru sport, o reducere a taxelor sunt masuri care ar stimula domeniul”, a mai subliniat CEO-ul si partenerul World Class Romania, care a mai aratat ca in Romania piata este una extrem de fragmentata in ceea ce priveste centrele de fitness.

CEO-ul World Class a tinut sa mai puncteze faptul ca tehnologia moderna, asa cum este cazul bratarilor inteligente sau a ceasurilor smart fac ca sportul sa fie din ce in ce mai interactiv.

“Tehnologia in fitness va aduce o schimbare uriasa. Pentru a trai sanatos si a face activitate este necesara o singura conditie, aceea ca totul sa fie distractiv, sa te faca motivat si sa ai o sursa de inspiratie. Tehnologia poate motiva si inspira oamenii. Ne asteptam la schimbari majore ca urmare a impactului tehnologiei in viitor. In sport, cea mai mare problema este aceea ca oamenii raman foarte putin motivati dupa un timp de la debutul in astfel de activitati, fiindu-le greu sa revina la rutina zilnica”, a mai aratat seful World Class Romania.

Afla totul despre planurile World Class si cum vrea lantul de centre de fitness sa ajunga la peste 30 de unitati in cursul anului viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri