Sefii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) trebuie sa faca demersuri pentru a imbunatati comunicarea cu marile companii locale care se gandesc sa se listeze, dar care prefera sa faca acest lucru in piete straine, asa cum este cazul Bitdefender, a declarat, la WALL-STREET 360, Cristian Agalopol, director executiv piete de capital pentru Romania si Bulgaria in cadrul Citi.

"Am citit un interviu recent in care Florin Talpes (n.red. CEO-ul Bitdefender) spunea ca una din strategiile companiei de a-si creste vizibilitatea este listarea, insa BVB este mult prea mica pentru Bitdefender ca si companie, asa ca isi indreapta privirea catre Nasdaq. Este pacat sa ai in jurul tau astfel de companii, cu un enorm potential de crestere, dar care sa isi doreasca sa se listeze pe Nasdaq", a mentionat Cristian Agalopol.

Oficialul Citi considera ca daca Bursa de Valori Bucuresti ar avea o comunicare eficienta si transparenta cu astfel de companii, le-ar putea aduce mai aproape de piata romaneasca. "Fara o comunicare eficienta este greu sa le convingi sa se listeze pe BVB, asa ca ei (n.red. Bitdefender), indreptatiti, isi doresc ceea ce este mai bun pentru actionarii lor, iar asta inseamna o listare pe o alta piata", a mai adaugat Agalopol.

Managementul Bitdefender, cel mai mare producator romanesc de securitate informatica si unul dintre cei mai mari la nivel mondial, ia in considerare listarea pe o bursa externa, una favorabila jucatorilor din tehnologie, precum este Nasdaq din New York, a declarat pentru wall-street.ro, Florin Talpes, CEO si fondator al companiei.

“Despre listarea in acest an, va dau un raspuns: <<Nu>>. Un raspuns care este in proportie de 90% corect. Nu dau un raspuns de 100% pentru ca Dumnezeu stie ce se va intampla. Dar sansesle sunt minime pentru ca nu am facut niciun pas pentru ceea ce inseamna o listare. Daca ne-am lista, iar eu visez la acest lucru, am face acest lucru pe o piata care este prietenoasa cu zona de high-tech. Dati-mi un exemplu de companii IT listate in Romania...iar piata trebuie sa aiba si capacitatea de a absorbi”, a explicat Florin Talpes.

Ultima companie din sectorul IT listata pe Bursa de Valori Bucuresti a fost Flamingo. Retailerul de produse IT&C a intrat in faliment in 2011.

Bittnet Systems si Life is Hard, s-au listat anul trecut pe AeRO, piata alternativa administrata de BVB si adresata companiilor mici si mijlocii. Actiunile ambelor companii au avut evolutii pozitive in 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri