Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei, a fost invitatul Wall-Street 360 in saptamana „Totul pentru IMM-uri“ pentru a vorbi despre planurile Guvernului pe aceasta zona.

„Guvernul actual nu-si propune sa stearga ce au facut Guvernele anterioare, ci sa continue inclusiv unele proiecte. E o problema fundamentala in administratia publica, va fi provocator sa fie rezolvata, problema de memoria institutionala. Cand un Guvern se schimba, lucrurile sunt ciudate in primele zile, in primele saptamani. Nu exista un proces de predare primire ca in mediul privat“, a spus Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei la Wall-Street 360.

„In primul rand sunt proiectele nationale din bugetul de stat, 10 la numar, care vor incepe la timp, mai devreme decat anul trecut. Prin aceste ajutoare de minimis ne propunem sa incurajam antreprenorii care au experienta si firmele nou infiintate. Unele sunt foarte cunoscute, cum ar fi programul SRL-D, care este un campion in prezent. E o poveste de succes pe care incercam sa o replicam, in sensul in care sa crestem valoarea deja bugetata din fonduri de stat, prin fonduri europene. Programul SRL-D are rezultate extraordinare“, a explicat Claudiu Vrinceanu.

„Ne gandim la proiectul A doua Sansa. Avem o problema privind cultura esecului. Nu ne propunem sa schimbam neaparat aceasta perceptie, dar realitatea ne arata ca 60% din oameni spun ca esecul e penalizat in societate. Trebuie sa ne uitam la experientele celor care au esuat. Ei pot fi clienti pentru Guvern si pentru ecosistemul antreprenorial, pentru ca au experienta. 18% din antreprenorii de succes la nivel mondial au esuat prima oara. Ar trebui sa ne uitam mai mult la ei. Lucram la o schema, dar nu aceasta e prioritatea noastra. Noi incercam sa crestem programele care au avut succes, cum e cel SRL-D. Vor fi zeci de milioane de euro din POCU pe care le vom accesa pentru IMM-istii din Romania“, a mai spus secretarul de stat.

„Toate programele vor fi implementate anul acesta. Vom incepe cu SRL-D, vom continua cu Femeia Manager, vom organiza un Summit al antreprenoriatului la finele lunii mai, cu o componenta regioinala. Vom invita atat speakeri locali, cat si speakeri straini. Va fi o sarbatoare a antreprenoriatului, desfasurata pe parcursul a mai multor zile, vor fi prezenti nu doar IMM-isti, ci si actori implicati in ecosistem - banci, consultanta, BVB. Vom miza pe parteneriate cu ambasadele pentru a avea speakeri din strainatate“, a spus Vrinceanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri