Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei, a declarat la Wall-Street 360 ca anul acesta Guvernul va infiinta agentia Invest Romania, pentru atragerea fondurilor straine, dar si promovarea antreprenorilor in strainatate.

Claudiu Vrinceanu a vorbit despre oportunitatile pentru IMM-uri in saptamana “Totul pentru IMM-uri” de la emisiunea Wall-Street 360. In dialogul cu redactorul-sef start-up.ro, Vlad Andriescu, Vrinceanu a explicat cum va fi concretizat programul Invest Romania, prin care se doreste atragerea fondurilor straine pentru startup-uri in Romania.

„Sunt doua planuri. Unul urias, strategic, care se va concretiza prin crearea agentiei Invest Romania. Va avea doua obiective - atragerea de investitori si promovarea capitalului autohton in strainatate. In ultimii 20 de ani au fost tot felul de agentii distruse prin decizii politice, unele eficiente, altele ineficiente. Invest Romania va implica atat specialistii de aici, dar si consilierii economici din marile orase ale lumii”, a spus Vrinceanu.

„In Londra, Munchen, Berlin sunt specialisti, dar unii vor fi schimbati, care vor promova capitalul autohton, participarea antreprenorilor locali la marile targuri. Vom avea o abordare orientata mai mult catre business, astfel incat interesele lor sa fie reprezentate in mod concret. Vom avea si un cadru de implicare a romanilor din Diaspora. Sunt foarte multi specialisti“, mai spune secretarul de stat.

El a anuntat ca Ministerul Economiei urmareste schimbarea regulilor jocului in privinta participarii romanesti la targurile internationale, care este unul invechit si care favorizeaza anumite companii abonate la astfel de evenimente.

„Vom reorganiza regulile jocului din organizarea si participarea la targurile internationale din acest sistem invechit, in care anumiti jucatori aveau prioritate in fata altora. Acesta este un proiect al colegilor mei din minister“, a incheiat Vrinceanu.

Summitul Antreprenoriatului va fi organizat de Guvern la finalul lunii mai

Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei, a explicat ca Guvernul va organiza un Summit al antreprenoriatului in luna mai, unde vor fi 600 de antreprenori participanti.

„Acest Summit al Antreprenoriatului va fi organizat la finalul lunii mai, cel mai probabil la Romexpo. Vom avea cel putin 600 de antreprenori care-si vor expune produsele si serviciile. Nu ne vom adresa doar publicului larg, care va fi invitat sa testeze si sa interactioneze cu antreprenorii, ci vom avea o componenta B2B“, a spus secretarul de stat.

„Vom merge pe antreprenori care sunt in zona tehnologiei, ne vom adresa si celor din mediul rural care sunt concentrati pe mestesugarit, vom invita, de asemenea, si campionii locali. Vom invita cele mai mari 50 de companii private pentru a fi prezente acolo. Vom avea o abordare dedicata agribusiness, dar si industriile creative“, a mai spus Claudiu Vrinceanu.

Pe langa acest lucru, Ministerul Economiei va continua cele 10 programe nationale de finantare si sustinere a afacerilor, cu un focus pe programul SRL-D. "E o poveste de succes pe care incercam sa o replicam, in sensul in care sa crestem valoarea deja bugetata din fonduri de stat, prin fonduri europene. Programul SRL-D are rezultate extraordinare”. Programul are o alocare de 22,7 milioane de lei, iar antreprenorii debutanti vor putea primi maximum 10.000 de euro, 50% din investitia pe care trebuie sa o faca. In cadrul programului, vor fi ajutati 1.100 de antreprenori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri