Scoala privata Little London School, in care invata 150 de copii cu varste intre 4 si 14 ani, in clase preprimare, primare si gimnaziale, va deschide anul acesta si doua clase de liceu, respectiv clasele a 9-a si a 10-a. Liceul va avea profil de Stiinte ale Naturii, iar fondatoarea Luminita Macsim isi doreste ca adolescentii sa fie cei care aleg singuri institutia in care urmeaza sa invete, in loc sa fie optiunea parintilor, asa cum se intampla de obicei.

Luminita Macsim a lansat in 2003, alaturi de alti asociati, o gradinita privata, printr-o investitie initiala de 60.000 de euro, pentru ca aproape 10 ani mai tarziu sa deschida si o scoala privata, dupa investitii de doua milioane de euro.

"Anul acesta am obtinut acreditarea IBO, organizatie de invatamant care functioneaza la Geneva, si care ne consiliaza si ne ajuta sa aducem ceea ce este traditional in invatamantul romanesc la ceea ce este necesar in societatea si in timpurile in care traim. (...) In acest an vom deschide, pentru ca deja avem autorizatie de la ministerul educatiei, liceul Little London, care va incepe cu o clasa a 9-a si, noi ne-am propus, si o clasa a 10-a. Vor fi inscrisi absolventii de gimnaziu si asteptam copii si din afara, din orice sistem de invatamant", a spus Luminita Macsim, prezenta in emisiunea WALL-STREET 360.

Ce aduce nou acreditarea IBO

"Acreditarea IBO inseamna ca programul nu se termina la clasa a 8-a, lasand libertate copiilor de a alege filiera pentru care vor aplica la BAC, pentru care se pregatesc in ultimii ani de liceu. De asemenea, suntem pregatiti sa aplicam si pentru acreditarea pentru ultimii doi ani de liceu", a explicat antreprenoarea.

Liceul teoretic Little London va functiona pe filiera de stiinte ale naturii si, potrivit Luminitei Macsim, clasele a 9-a si a 10-a vor respecta planul cadru al Ministerului Educatiei, caruia i se vor adauga module de studiu, precum stiinte umaniste, filologie, arte, sport sau limbi straine.

Noi credem intr-un sistem de invatamant care il ajuta pe elev sa isi descopere aptitudinile, sa si le creasca si sa poata performa academic acolo unde este valoros

"Toate acestea copiii le vor putea parcurge cu evaluare continua a profesorilor si cu orientare scolara permanenta, asa incat, cand un copil termina clasa a zecea sa stie foarte bine ce anume isi alege pentru sustinerea bacalaureatului si pentru admiterea la facultate. Credem ca acest lucru lipseste in invatamantul romanesc, iar noi ne dorim sa implementam acest sistem care sa ii duca pe copiii acolo unde pot performa", a precizat antreprenoarea.

Mai mult, ea a adaugat ca isi doreste ca tinerii sa fie cei care aleg sa studieze la liceul Little London, neinfluentati de parinti.

Daca alegerile pentru gradinita, ciclu primar, gimnazial sunt alegerile pe care le fac parintii pentru copii, mi-ar placea ca liceul sa fie ales de adolescenti

Cat platesc parintii pentru educatie privata

Taxele de scolarizare in cadrul Little London School variaza intre 2.500 de euro si 7.500 de euro pe an. Si liceul se va alinia acestor tarife.

"Majoritatea parintilor care aleg scoala privata sunt cei care constientizeaza ca investitia in educatia timpurie a copilului inseamna mai mult decat o investitie atunci cand ajungi deja sa platesti meditatii ca sa fie acceptat la o facultate. E mult vehiculata ideea ca o scoala privata este una platita, care nu urmareste performanta academica. Insa acest lucru este fals", a precizat Luminita Macsim.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »


Setari Cookie-uri