Adevarul

AdevarulLiceeni ratati, directori repetenti, titreaza Adevarul.

Cum e sa fii directorul unui liceu unde niciun elev nu a trecut de Bac? – este intrebarea pe care „Adevarul“ a pus-o sefilor institutiilor celor mai slabe. Elevii spun ca profesorii le-au incurajat lenea, iar managerii institutiilor repetente, ca tinerii n-au luat in serios gravitatea examenului.

Toti elevii de la Grupul Scolar Industrial CFR din Timisoara au picat Bacalaureatul. Dintre cei 137 de elevi, absolventi la Liceul CFR, doar 100 s-au prezentat la toate probele de Bacalaureat. „Anul acesta am avut si o generatie destul de slabuta", spune Maria Stanca, director adjunct al liceului, care adauga ca profesorii au organizat meditatii gratuite, pentru a-i ajuta cu Bac-ul, la care s-au prezentat insa foarte putini elevi.

Curierul National

Curierul National"Promovabilitatea scazuta a elevilor care au dat zilele acestea examenul de Bacalaureat reflecta cu acuratete situatia precara a sistemului educational din Romania, pe de o parte indicand dezinteresul cadrelor didactice fata de pregatirea educationala, motivat partial de multiplele modificari legislative din ultimii 20 de ani, iar pe de alta faptul ca parintii nu au reusit sa le inoculeze copiilor lor respectul pentru munca".

Toate aceste realitati dureroase se rasfrang insa cu prisosinta asupra pietei muncii de maine, cu atat mai mult cu cat patronatele pun mare pret pe competenta, subliniind ca este nevoie de astfel de oameni la toate nivelurile, scrie Curierul National, intr-un articol despre prapastiile dintre invatamant si piata muncii.

Financiarul

FinanciarulDesi autoritatile anuntau in aprilie ca economia roma­neasca a iesit din recesiune, datele furnizate ieri de Institutul National de Statistica arata, cu argumentele rigurozitatii si concretetei cifrelor, ca lucrurile nu sunt chiar pe fagasul cel bun.

Potrivit INS, preturile productiei industriale din luna mai au crescut cu 8%, afacerile din comert s-au diminuat cu 6,4%, iar veniturile medii ale unei gospodarii au scazut, intr-un an, de la 2.342 lei la 2.318 lei, scrie Financiarul, intr-un articol despre primele semne ale unei noi recesiuni.

Tot pe prima pagina, Financiarul a publicat astazi o analiza despre cea mai speculata zona din Capitala: Piata Victoriei, unde un metru patrt poate ajunge aproape de 8000 de euro.

Diferenta intre pretul minim si cel maxim pentru 1 mp poate ajunge si la 6.600 de euro, in cazul terenurilor din zona Victoriei. In Unirii, Dorobanti, Piata Romana si Aviatorilor discrepanta intre pretul minim si cel maxim variaza intre 1.800 si 2.750 de euro.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiMedicii care au in evidente bolnavii in faze terminale trateaza, pe langa pacient, o familie cazuta de multa vreme in depresie. Un singur lucru le devine clar tuturor: nimeni nu scapa de moarte, scrie Evenimentul Zilei intr-un articol despre oamenii care anunta moartea, publicat pe prima pagina a editiei de astazi.

Sunt cateva zeci de doctori si asistente medicale in Bucuresti care trateaza cel mai delicat capitol din viata fiecarui om. Sunt oamenii care trec prin minte in fiecare zi diagnostice grele si cuvinte precum "faza terminala" sau verdicte ca "incurabil".

In termeni medicali, practica lor se numeste "ingrijire paliativa". In cei duri, lumesti, s-ar numi "sa obisnuiesti oamenii cu moartea". Sunt cei care, in ultimele clipe, iti spun ca "o sa fie bine", cand deja esti constient ca nimic din lumea asta nu te poate salva.