Pierderile companiilor de stat

Pierderile companiilor de statCele mai importante 123 de companii de stat sau regii autonome au inregistrat anul trecut pierderi totale de 393 milioane euro, ceea ce inseamna peste un milion de euro pe zi.

Banii pierduti de stat ar fi putut fi folositi, de exemplu, pentru construirea a 100 de kilometri de austrada sau pentru a plati salariile pe un an a 125.000 de angajati din invatamant, noteaza zf.ro.

Cum sunt prinsi vanatorii informatici

Cum sunt prinsi vanatorii informaticiPe masa instantelor din Romania erau deschise anul trecut 828 de cazuri de criminalitate informatica, dintre care au fost finalizate 147, potrivit gandul.info.

In total, au fost trimise in judecata 616 persoane, care au comis 1.329 de infractiuni.

„Toata lumea lasa urme pe internet. Totul este sa le gasesti. Sunt unii care stiu sa si le stearga...dar, in final, tot fac o greseala si ii prindem”, a declarat seful Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice (SCCI) din cadrul IGPR.

Pretul gazelor pentru companii va creste cu 8%

Pretul gazelor pentru companii va creste cu 8%Gazele pentru consumatorii noncasnici se vor scumpi de saptamana viitoare, iar filialele de distributie ale Electrica vor fi scoase la privatizare, conform angajamentelor asumate de guvern fata de FMI.

Adevarul arata ca deciziile au fost luate dupa ce premierul Emil Boc si oficialii FMI s-au intalnit saptamana trecuta pentru a definitiva scrisoarea de intentie.

Ce interese economice ascund tarile BRICS

Ce interese economice ascund tarile BRICSChina sau Brazilia, unele dintre tarile emergente care fac parte din grupul BRICS, ar putea ajuta Europa in criza datoriilor suverane prin furnizarea a miliarde de dolari Fondului Monetar International.

De ce vor aceste state in curs de dezvoltare sa salveze euro, se intreaba money.ro.

Brazilia are interese directe in a ajuta Spania si Portugalia si are ambitia de a capata o importanta mai ridicata in cadrul FMI si in politica globala.

Ce asemanari exista intre Romania si Titanic

Ce asemanari exista intre Romania si TitanicExporturile au fost in 2011 „colacul de salvare” pentru economia romaneasca, dar anul viitor s-ar putea ca „naufragiul” sa fie la ordinea zilei.

Potrivit analistilor, daca „icebergul” datoriilor suverane va lovi marele „Titanic european”, pasagerul de clasa a III-a Romania ar fi printre primii care se va ineca, anunta dailybusiness.ro.