Ungurii ne-au luat fata din nou! Nokia pleaca de la noi, nu si de la ei

Ungurii ne-au luat fata din nou! Nokia pleaca de la noi, nu si de la eiNokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a anuntat, joi, concedierea a 3.500 de angajati din cauza inchiderii fabricii din Romania si a reorganizarii afacerilor companiei finlandeze. Fabrica de la vecinii unguri a scapat desi va avea parte de concedieri. Au reusit ungurii inca o data sa fie mai atractivi decat noi?, se intreaba Capital.

Sa fie Nokia doar inceputul? Cum se simt cele mai mari multinationale din Romania

Sa fie Nokia doar inceputul? Cum se simt cele mai mari multinationale din RomaniaNu e o noutate ca Nokia pleaca, a spus presedintele Basescu, seful statului avertizand ca exista riscul ca exemplul finlandezilor sa fie urmat si de alte multinationale din Romania. MONEY.ro prezinta, succint, cu ce provocari se confrunta acum cele mai mari companii multinationale din Romania.

Ce planuri de extindere are Emag, cel mai mare retailer online IT din Romania

Ce planuri de extindere are Emag, cel mai mare retailer online IT din RomaniaVeniturile au crescut cu peste 50% in prima jumatate a anului, iar compania planuieste sa se extinda in strainatate, prima piata vizata fiind Bulgaria. DailyBusiness.ro a stat de vorba cu Irinel Burloiu, directorul de marketing al companiei, despre planurile de expansiune ale retailerului si despre felul in care se promoveaza Emag.

BVB aduce derivatele pe aur cu livrare fizica. Cine pariaza corect ia acasa lingoul de aur

BVB aduce derivatele pe aur cu livrare fizica. Cine pariaza corect ia acasa lingoul de aurInvestitorii vor putea paria pe cotatia aurului si lua acasa metalul al carui pret l-au speculat incepand din octombrie, cand vor intra la tranzactionare primele contracte de tip futures cu activ suport aurul si cu livrare fizica, scrie Ziarul Financiar.

Ce inseamna plecarea Nokia pentru Romania

Ce inseamna plecarea Nokia pentru RomaniaDecizia Nokia de a inchide fabrica de la Jucu va avea un impact destul de dureros asupra economiei romanesti, in contextul in care 2.200 de oameni vor intra in somaj, exporturile tarii se vor reduce semnificativ, intrucat compania finlandeza era al doilea mare exportator, dupa Dacia, iar firmele care lucrau cu fabrica vor fi de asemenea afectate, scrie Curierul National.