Traficul Google+ a scazut cu 60%

Traficul Google+ a scazut cu 60%Google+ a atras multe persoane in momentul cand a devenit accesibila pentru toata lumea, insa, dupa cateva saptamani de la lansare, traficul retelei de socializare s-a prabusit cu 60%, scrie evz.ro.

Un raport al companiei Chitika arata ca „desi un nivel mare de publicitate a reusit sa aduca multi vizitatori la Google+, putini dintre ei au gasit motive sa ramana”.

BNR: Bancile grecesti sa-si faca rezerve de lichiditate

BNR: Bancile grecesti sa-si faca rezerve de lichiditateBancile locale cu capital elen trebui sa-si suplimenteze lichiditatea si sa-si pregateasca rezerve in eventualitatea agravarii problemelor cu care se confrunta bancile-mama din Grecia – reprezinta una dintre recomandarile facute de BNR, noteaza zf.ro.

Sefii bancilor elene s-au intalnit luni cu oficiali ai BNR pentru a discuta ce solutii s-ar putea gasi in ipoteza aparitiei unor probleme in relatiile de finantare cu bancile-mama.

Planul secret al Germaniei in privinta Greciei

Planul secret al Germaniei in privinta GrecieiGermania lucreaza la un plan de „default dur” al Greciei, prin care creditorii privati, respectiv bancile si fondurile de pensii, sa isi asume pierderi de 60%.

Potrivit gandul.info, masura ar provoca o reactie in lant in sudul Europei, in lipsa unor masuri credibile de protectie.

Astfel, investitorii privati ar putea sa sufere noi pierderi legate de detinerile de obligatiuni suverane elene, peste cele de 21% convenite in iulie.

Bulgaria: Europa nu mai poate evita recesiunea

Bulgaria: Europa nu mai poate evita recesiuneaIn Adevarul aflam ca Romania si Bulgaria vor avea si ele de suferit de pe urma deteriorarii situatiei din zona euro, de care depind prin comert si investitii, chiar daca nu vor fi la fel de afectate de criza datoriilor de stat precum marile economii, spune Simeon Djankov, vicepremier si ministrul de Finante al Bulgariei.

Acesta spune ca Bulgaria a actionat mai rapid decat Romania in rezolvarea efectelor crizei, una dintre primele masuri ale guvernului de la sud de Dunare fiind aceea a taierii cheltuielilor publice cu 15% in 2009

Producatorii de cartofi au evitat sa ramana cu productia pe camp

Producatorii de cartofi au evitat sa ramana cu productia pe campCartoful s-a ieftinit cu septembrie cu 35,3% fata de august si cu 35,2% fata de finele anului trecut, inregistrand astfel cea mai mare scadere de pret din 2011, conform dailybusiness.ro.

Cartofii se vand acum in pietele din Bucuresti cu 1-1,1 leu/kilogram, iar in cele din „Patria Cartofului” – Harghita si Covasna – cu 40-50 bani/kg.