Incep lucrarile de constructie a trei autostrazi

Incep lucrarile de constructie a trei autostrazi"Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, vor inaugura, astazi, santierele de pe patru tronsoane de autostrada care fac parte din Coridorul IV Pan-European", scrie Capital.

Potrivit sursei citate, Emil Boc si Boagiu vor da startul lucrarilor pe primele doua tronsoane din autostrada Nadlac-Arad, pe primul lot din autostrada care va lega Timisoara de Lugoj si pe lotul 4 din Orastie-Sibiu. In total, cei doi oficiali romani vor inaugura lucrari in valoare de circa 1,48 miliarde de lei, respectiv peste 346 milioane de euro.

Miza companiilor de IT&C romanesti: extinderea in afara

Miza companiilor de IT&C romanesti: extinderea in afara"Participantii la cea de-a doua zi a forumului ZF Digital '11 au convenit ca miza dezvoltarii companiilor romanesti de IT&C este extinderea pe piete externe. eMag a anuntat o filiala in Bulgaria, iar Neogen se duce in Europa de Vest", scrie Ziarul Financiar.

Potrivit publicatiei, companiile romanesti din sectorul IT&C ar trebui sa inceapa sa se gandeasca la o expansiune peste hotare, cu toate ca multor antreprenori din acest domeniu le lipseste deocamdata curajul sau sunt prea comozi pentru a face un astfel de pas, conform invitatilor prezenti in cea de-a doua zi a forumului ZF Digital '11, organizat de Ziarul Financiar.

Romanii au averi satisfacatoare. Pe hartie

Romanii au averi satisfacatoare. Pe hartie"In tara noastra exista peste 16.000 de milionari in dolari, iar averea medie a unui roman este de 14.000 de dolari, releva un raport realizat la nivel mondial de Credit Suisse", scrie Adevarul.

Conform ziarului, Romania se afla pe locul 47 in lume din cele 160 de tari analizate de banca elvetiana Credit Suisse, pe baza mai multor lucrari de specialitate, recensaminte si raportari ale institutiilor de statistica. Astfel, in tara noastra sunt 14.578 de locuitori cu averi cuprinse intre 1 si 5 milioane de dolari, 1.945 de persoane au averi intre 5 si 500 de milioane de dolari, iar cinci romani au peste 500 de milioane de dolari. Doi dintre ei sunt miliardari, spune raportul.


Planul Ministerului Transporturilor pentru a reduce accidentele pe DN1

Planul Ministerului Transporturilor pentru a reduce accidentele pe DN1"Ministerul Transporturilor va reabilita, in sensul reducerii riscurilor de producere a accidentelor, 91,4 kilometri din Drumul National 1 (DN 1). Procedura de licitatie pentru proiectul in valoare de circa 44 de milioane de euro, cu tot cu TVA, va incepe pana la finele acestei luni, conform unui proiect de lege facut public pe situl ministerului de resort. In total este vorba despre 34 de locatii de pe DN 1 in care se vor lua masuri de reducere a riscului de producere a accidentelor", potrivit Gandul.ro.

"Pana la finalul acestei luni va fi publicat anuntul de licitatie. Cel mai probabil, la inceputul anului viitor se vor semna contractele, pentru ca in cel mai scurt timp sa fie demarate lucrarile", au declarat pentru Gandul oficialii Companiei Nationale de Autostrati si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Samsung si Google arunca Galaxy Nexus in lupta cu iPhone

Samsung si Google arunca Galaxy Nexus in lupta cu iPhoneNoul telefon de la Google și Samsung, Galaxy Nexus, se dorești a fi un concurent extrem de puternic al iPhone 4S, informeaza Evenimentul Zilei.

"Samsung i Google au lucrat împreun pentru a duce experiena tehnologiei mobile la un alt nivel. Suntem bucuroi s oferim cea mai bun experien smartphone Android pentru posesorii de Galaxy Nexus. Vom merge mai departe cu platforma Android pentru a le oferi utilizatorilor experiene fascinante în lumea tehnologiei mobile", a spus JK Shin, preedintele Samsung Mobile Communications Business, prezent la evenimentul lansrii Galaxy Nexus, potrivit Evz.


Vom avea banci nationalizate?

Vom avea banci nationalizate?"Criza financiara transforma notiuni care pana mai ieri pareau de neclintit. Nationalizarea, falimentul, cuvinte care le dadeau fiori reci tuturor capitalistilor, sunt vazute acum nu ca raul suprem, ci ca oportunitati sau sanse", scrie Money.ro.

Potrivit sursei citate, trei guverne din Uniunea Europeana – Belgia, Grecia si Spania – au fost nevoite luna aceasta sa preia mai multe banci private pentru a le salva de la faliment. Cine le va urma?

Emitentii de obligatiuni din regiunea noastra, mai sanatosi

Emitentii de obligatiuni din regiunea noastra, mai sanatosi"Emitentii de obligatiuni din regiunea noastra sunt mult mai sanatosi decat cei vest-europeni, este de parere Dan Popovici, directorul de investitii OTP Asset Management. Fondurile de obligatiuni administrate de OTP au expunere pe Ungaria, Austria, Croatia, Polonia si Rusia.
Trei sferturi din activele OTP Euro Bond (n.r. fond deschis denominat in euro) sunt, insa, in titluri romanesti", scrie Bursa.

"In cazul unui default al Greciei, bondurile Romaniei emise in lei nu vor fi afectate in niciun fel", a spus Dan Popovici, ieri, in cadrul unei conferinte.