Money.ro: Guvernul creste salariul minim

Money.ro: Guvernul creste salariul minimGuvernul intentioneaza sa majoreze de la 670 de lei la 700 de lei salariul minim brut pe economie, din anul 2012, potrivit unui proiect de hotarare obtinut de cursdeguvernare.ro si citat de MONEY.RO.

Majorarea cu doar 4,5%, genereaza, de fapt, ”profit” pentru stat, care va incasa dublu decat cheltuieste prin aceasta operatie, din contributiile angajatilor si angajatorilor, publici, dar mai ales privati.

Evenimentul Zilei: Cat te costa sa fii chirias intr-un ansamblu rezidential?

Evenimentul Zilei: Cat te costa sa fii chirias intr-un ansamblu rezidential?Accesul tot mai greu la credite si reducerea constanta a chiriilor le-a cam scos din plan romanilor achizitia unei locuinte. Tot mai multi s-au impacat cu ideea de a sta cu chirie, potrivit Evenimentului Zilei.

Ansamblurile rezidentiale dedicate exclusiv inchirierii sunt o raritate. "Dintr-o astfel de investitie iti recuperezi banii in 18-20 de ani, deoarece chiriile sunt mici", explica omul de afaceri Liviu Toader, unul dintre putini investitori care a dezvoltat un astfel de proiect, West Gate Studios din cartierul Militari (din Capitala).

"La noi, s-a justificat aceasta investitie, in contextul unui mix de cladiri, un orasel.

Locuintele din ansamblurile rezidentiale au cateva avantaje deloc de ignorat: totul este nou, sunt construite sa reziste la cutremure puternice, unele se afla in zone cu mult spatiu verde, sunt amenajate modern si au locuri de parcare.



Capital: Acuzatie dura, nemtii ar fi vinovati de uciderea Europei

Capital: Acuzatie dura, nemtii ar fi vinovati de uciderea EuropeiO publicatie franceza ii pune la zid pe germani, prin condeiul lui Jacques Attali, aratand ca daca Germania persista in refuzul de a lasa Banca Centrala sa cumpere direct obligatiuni de stat, va fi responsabila, inca o data de un suicid al continentului european, cel mai avansat de pe planeta, scrie revista Capital.

Astfel, germanii si francezii s-au aflat de 4 ori in situatii de putere care au transformat Europa in ruina prin decizii absurde.

In 1914, ambele state au participat la angrenajul care a condus la Primul Razboi Mondial. In 1919, Franta a luat decizia proasta cerand Germaniei sa plateasca pretul pentru razboi.