BDT: 1,25 mil. euro

BDT: 1,25 mil. euroBDT Cars, divizie a BDT Group, a investit un milion de euro intr-un service multibrand, ce deserveste toate marcile care se comercializeaza in Romania, in Popesti Leordeni, pe o suprafata de 5.000 mp. Inaugurarea a fost facuta in luna iulie 2009.

“In conditiile actuale, in care vanzarile auto traverseaza o perioada dificila, am considerat oportun sa ne axam pe cerintele post vanzare ale clientilor nostri, si ca atare, am deschis locatia din Popesti Leordeni”, a declarat Tellu Striinu, director general BDT Cars.

Noua locatie este dotata cu 13 elevatoare, 30 de locuri de parcare in incinta service-ului si cuprinde 35 de posturi de lucru, oferind servicii de mecanica, electrica, tinichigerie – vopsitorie, diagnoza, ITP (Inspectii Tehnice Periodice), service roti si hotel roti, masini de back up oferite gratuit sau in sistem de rent a car.

BDT Motors, dealer autorizat Chrysler, Jeep si Dodge, parte a BDT Group, a deschis in martie un service in Bucuresti, in urma unei investitii de 250.000 euro.

Unitatea de service cuprinde 4 posturi de mecanica si 2 posturi de diagnoza si reparatii la instalatiile electrice ale autovehiculelor.

BDT Group, care detine marcile Ford, Mazda, Chrysler, Jeep, Dodge, dar si automobile premium prin compania Carlex, a realizat anul trecut afaceri de 64 milioane euro, prin vanzarea a 3.312 masini. BDT Group ofera servicii post-vanzare, cat si buy-back, leasing, asigurari si rent a car.

Scania: 3 mil. euro

Scania: 3 mil. euroScania Romania, reprezentanta producatorului suedez de camioane de mare tonaj, autobuze, autocare, motoare industriale si marine, a inaugurat in octombrie un nou sediu in orasul Luncani, judetul Cluj, in urma unei investitii de 3 milioane euro.

Noul sediu Scania are o suprafata de 21.000 metri patrati.

Reteaua Scania din Romania se compune din 9 puncte de service, dintre care 7 au si drept de vanzare (celelalte doua furnizeaza doar servicii after sales).

Scania este proprietarul a doua din aceste noua puncte, unul in Bucuresti si altul in Cluj.

Honda: 3 mil. euro

Honda: 3 mil. euroHonda Trading, importatorul marcii japoneze Honda in Romania, a extins anul acesta reteaua cu 3 centre, in valoare totala de circa 3 milioane euro.

La Arad investitia a fost de 1,5 milioane euro, la Targoviste de 1 milion euro, iar la Deva de 500.000 euro. Anul viitor, Honda se va extinde in Cluj, Bistrita si Oradea.

Honda Trading va avea 19-20 centre pana la sfarsitului anului 2010, potrivit directorului de marketing si vanzari al companiei, Ovidiu Repanovici.

Honda are de la 1 octombrie 2006 reprezentanta proprie in Romania prin societatea Honda Trading Romania - subsidiara Honda Trading Corporation, divizie a Honda Motor Company.

Honda Trading Romania are capital 100% japonez si se ocupa cu importul, distributia, marketingul si promovarea automobilelor Honda.

Preh si Optibelt Power Transmission: peste 5 mil. euro

Preh si Optibelt Power Transmission: peste 5 mil. euroGrupul Preh a deschis in septembrie o fabrica de componente auto la Brasov pentru comutatoare multifunctionale volan si sisteme de reglaj climatizare.

Noua fabrica Preh Romania isi desfasoara momentan activitatea pe o suprafata de 4.700 mp, fiind planificata extinderea treptata pana la 11.000 mp.

In martie 2009, fabrica din Brasov a demarat productia, care urmeaza sa se mareasca treptat.

Pana la sfarsitul anului 2009, in fabrica din Brasov, vor activa aproximativ 95 de angajati, iar pana la sfarsitul lui 2010 este prognozata o crestere a personalului de pana la 250 de oameni.

Competentele de fabricatie includ injectarea de mase plastice, gravare cu laser si asamblare finala. La acestea se va adauga in urmatorul stadiu de dezvoltare sectorul de lacuire. In plus, Preh a infiintat un departament de dezvoltare in Brasov, care in prezent numara sapte angajati.

Fabrica germana Optibelt Power Transmission, care produce curele de transmisie folosite in diverse domenii, de la industria auto, industria agricola si pana la produsele de uz casnic, a fost inaugurata in orasul maramuresean Tautii Magheraus.

Fabrica a fost construita pe un teren situat in apropierea Aeroportului International Baia Mare. Oficialii companiei au declarat ca s-au investit in jur de 5 milioane de euro, iar pana in 2010 se estimeaza ca investitia va depasi 10 milioane de euro.

Mercedes-Benz: 6 mil. euro

Mercedes-Benz: 6 mil. euroMercedes-Benz Romania, importatorul marcii germane pe plan local, a investit anul acesta 3 milioane de euro intr-un depozit de piese de schimb originale la Oradea.

"Avand in vedere dinamica pietei si recuperarea lenta a economiei, demersurile companiei in conformitate cu realitatea si estimarile pietei au avut menirea de a sustine si optimiza activitatea noastra", a declarat Michael Grewe, CEO si presedinte Mercedes-Benz Romania.

Depozitul cu o suprafata de 4.000 mp are un stoc permanent de piese cu o valoare de vanzare de aproximativ 5 milioane euro.

La Oradea sunt depozitate circa 13.500 de repere distincte din diferite categorii. Volumul maxim de stocare al depozitului este de circa 23.000 de repere. Depozitul cuprinde piese originale pentru marcile Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Mitsubishi Fuso Canter.

Mercedes-Benz Romania are 23 de showroomuri in tara si 29 de centre de reparatii autorizate.

Autoklass, centru autorizat de vanzari si service Mercedes-Benz, a inaugurat in august o noua locatie la Ploiesti, in urma unei investitii de 3 milioane euro.

Centrul Autoklass Ploiesti include un showroom si un service. Complexul are o suprafata de 20.117 metri patrati, din care suprafata construita este de 2.879 mp.

Spatiul destinat showroom-ului este de aproximativ 750 mp, iar suprafata atelierului este de 1.677 mp.

Grupul Autoklass a luat fiinta in luna martie 2007, in urma fuziunii celor trei companii Autoklass Center Bucuresti, Autoklass Constanta si Autoklass Sibiu. Procedura de fuziune a constat in absorbtia Autoklass Constanta si Autoklass Sibiu de catre Autoklass Center.
Brand-urile comercializate de grupul de Autoklass sunt Mercedes-Benz, Dodge, Chrysler, Jeep si Ford.

Audi: 10 mil. euro

Audi: 10 mil. euroPorsche Inter Auto a inaugurat in noiembrie cel mai mare showroom Audi din Romania, la Timisoara, construit pe o suprafata de 600 metri patrati cu o capacitate de 14 modele expuse.

Noul complex auto din Timisoara are o suprafata de 36.000 metri patrati, investitia a fost de 10 milioane euro.

Complexul Porsche din Timisoara are un showroom pentru marca Skoda, serviciul de buy-back Weltauto, service multibrand Audi, Skoda si un service pentru marca Porsche.

Anul viitor vor fi facute investitii in reteaua de vanzari Audi la Targu Mures si Baia Mare.

Porsche Romania, importatorul marcii Audi pe plan local, va lansa anul viitor 5 modele noi Audi, A8, R8 Spider, TT facelift, modelul de clasa mica A1 si coupe-ul cu patru usi A7.

AutoItalia: circa 22 mil. euro

AutoItalia: circa 22 mil. euroIn reteaua AutoItalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Infiniti, Maserati si Segway in Romania, au fost facute anul acesta cele mai multe investitii.

Investitia totala a AutoItalia Group si a patenerilor sai in reteaua de dealeri se ridica anul acesta la cca. 22 milioane euro.

Reteaua AutoItalia are 34 de concesionari la nivel national. AutoItalia a juns anul acesta la 38 de sedii pe plan local, plus unul in Chisinau.

AutoItalia a inaugurat in octombrie primul sau complex auto integrat din Bucuresti, in Colentina. Complexul auto integrat (showroom, service, piese de schimb) a necesitat o investie de peste 5 milioane euro. Noul spatiu are o suprafata totala de 4.453 mp, din care 2.617 mp revin constructiei. In noul complex lucreaza in prezent 45 de angajati.

Compania a inaugurat in iulie doua noi centre integrate de vanzari si service, unul in Focsani si unul in Iasi, investitii de 7 milioane euro realizate de partenerii Auto Tivoli si Auto Padova.

Anul acesta, partenerii AutoItalia din Tulcea si Bacau au investit 1,5 milioane de euro, respectiv 2,5 milioane de euro in noi complexuri auto.

AutoItalia a devenit din luna iulie reprezentantul oficial al marcii Infiniti in Romania. Compania urmeaza sa deschida un showroom Infiniti pana la finalul anului.

Anul trecut, AutoItalia a comercializat in Romania peste 16.200 de autovehicule, cu 0,4% mai putin decat in 2007.