Henkel pune la bataie 10 mil. euro pentru a treia fabrica de adezivi

Henkel pune la bataie 10 mil. euro pentru a treia fabrica de adeziviSubsidiara locala a grupului german Henkel a anuntat recent ca va investi circa zece milioane de euro in cea de-a treia fabrica de adezivi din Romania.

Unitatea de productie va fi amplasata pe un teren de 36.000 de mp, achizitionat anul trecut in comuna Roznov, judetul Neamt.

7,2 milioane de euro din totalul investiei vor fi asigurate din fonduri proprii, iar restul din finantari europene, atrase deja de companie.

Capacitatea de productie anuala va de circa 200.000 de tone de adezivi.

In prezent, Henkel detine in Romania doua unitati de productie pentru adezivi de constructii, una in comuna Pantelimon de langa Bucuresti si una la Campia Turzii. Germanii au investit peste 35 de milioane de euro in Romania, de la intrarea lor pe piata locala.

Fabrica de conserve la Vaslui - 10 mil. euro

Fabrica de conserve la Vaslui - 10 mil. euroGrupul Castrum, controlat de omul de afaceri Gheorghe Mois, investeste 10 milioane euro in constructia unei fabrici de conserve la Vaslui, proiect cofinantat cu fonduri europene.

Constructia fabricii de conserve de legume si fructe a inceput in 2010 si urmeaza sa fie finalizata in iunie 2012. Pentru realizarea investitiei omul de afaceri a atras fonduri europene de doua milioane euro, respectiv un credit de 2 mil. euro de la BCR, restul fiind contributie proprie.

Proiectul va fi derulat prin firma Lotex General, parte a Castrum. Omul de afaceri a afirmat ca fabrica va exporta cel putin jumatate din productie.

Afacerile consolidate ale grupului au scazut cu 30% anul trecut, din cauza crizei, la 40 milioane euro, potrivit omului de afaceri. Mois estimeaza ca afacerile vor stagna in acest an, in euro, si ar putea creste in lei.

Castrum are 1.500 de angajati si a angajat diverse credite de la BCR, care insumeaza aproximativ 25 milioane euro.

9 mil. euro intr-o fabrica de ingrediente alimentare

9 mil. euro intr-o fabrica de ingrediente alimentareGrupul Supremia din Alba Iulia a investit aproape 9 mil. euro intr-o fabrica de ingrediente alimentare. Proiectul a obtinut finantare bancara in valoare de 7 mil. euro, beneficiind totodata de ajutor financiar nerambursabil din fonduri europene in valoare de 1,7 milioane de euro, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (Fondul European Agricol pentru Dezvoltarea Rurala) – masura 123.

Fabrica de ingrediente alimentare a fost construita pe un teren de 50.000 de mp si este dotata cu o linie automatizata de dozare si ambalare pentru condimente si sosuri, laborator uzinal pentru probarea calitatii produselor, cea mai moderna moara criogenica din Sud-Estul Europei si un centru de cercetare-dezvoltare.

In urma acestei investitii au fost create 150 de noi locuri de munca.

Grupul Supremia a fost infiintat in anul 2000 cu capital integral romanesc si este detinut de sotii Levente si Mihaela Bara din Alba Iulia. In prezent grupul are 170 de angajati, sediul central in Alba Iulia si puncte de lucru in Bucuresti si Bacau. Supremia are in portofoliu peste 1.200 de clienti din Romania si Europa de Est. Cifra de afaceri a grupului a fost de 24 mil. euro in 2010.

Familia Voiculescu investeste 8 mil. euro intr-o fabrica de paine

Familia Voiculescu investeste 8 mil. euro intr-o fabrica de paineCompania Smart Food Solutions a investit 8 mil. euro intr-o fabrica de paine feliata si ambalata, de tip toast, situata in comuna Floresti, judetul Prahova. Proiectul noii unitati a fost inceput in august 2008 si a fost finalizat doi ani mai tarziu.

Fabrica se intinde pe o suprafata de 3.800 mp si cuprinde o linie de productie cu o capacitate de 25 tone/zi.

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comertului, compania Smart Food Solutions este detinuta de Camelia si Corina Voiculescu, fiecare avand un pachet de 49% din actiuni, in timp ce Codrin Ardeleanu detine 2% din companie.

Perla Covasnei, noul pariu al sotilor Moraru

Perla Covasnei, noul pariu al sotilor MoraruCompania Perla Covasnei, controlata de Violeta Moraru, a investit peste 5 milioane de euro intr-o fabrica din localitatea Catalina, judetul Covasna.

Pe langa cele 5 milioane euro alocate pentru construirea si echiparea fabricii greenfield, compania a mai investit 2 milioane de euro in brand si reteaua de distributie.

In fabrica lucreaza in prezent 11 angajati, majoritatea din zona orasului Targu Secuiesc.

Fabrica are o suprafata totala de 15.000 mp si spatii de productie pe 2400 mp. Zilnic, din fabrica de la Catalina vor pleca, in medie, 100.000 sticle de apa minerala. Reteaua de distributie Perla Covasnei la nivel national este formata din peste 50 de distribuitori si lanturi de retail.

Cititi si Politica pasilor marunti: Asul din maneca al sotilor Moraru pe o piata de 300 mil. euro

Antreprenorul Marcel Barbut intra pe piata de polistiren

Antreprenorul Marcel Barbut intra pe piata de polistirenOmul de afaceri Marcel Barbut, proprietarul producatorului de materiale de constructii Adeplast Oradea, va construi la Ploiesti o fabrica de polistiren, potrivit unor surse din piata.

Unitatea de productie, care va suporta investitii totale de circa cinci milioane de euro, va fi construita pe terenul fabricii de mortare uscate Adeplast din Ploiesti. Constructia urmeaza sa fie inaugurata la sfarsitul verii.

In prezent, Adeplast detine doua fabrici pe piata locala, la Ploiesti si Oradea, care produc mortare uscate si vopsea.

La sfarsitul lui 2009, antreprenorul anunta ca isi propune o listare dubla, atat la Sibiu, cat si la Varsovia, in vederea acumularii de fonduri necesare pentru constructia unei noi fabrici de mortare uscate, in zona Moldovei, care sa-i permita companiei sa atace si pietele din jurul Romaniei.