Locul 10 - Zoltan Teszari

Locul 10 - Zoltan TeszariAvere: 350-360 milioane euro

Varsta: 41 ani

Locatie: Bihor

Industrii: Telecomunicatii, TV

Info: Zolta Teszari detine cea mai mare companie de telecomunicatii RCS&RDS care in decembrie 2010 a lansat si postul de televiziune 10TV. In 2010, RCS&RDS a avut o cifra de afaceri de 410 milioane euro cu 4% mai mare decat cea din 2009. In prezent compania are 5800 angajati.

Locul 9 - Dorinel Umbrarescu

Locul 9 - Dorinel UmbrarescuAvere: 350-380 milioane euro

Varsta: 50 ani

Locatie: Bacau

Industrii: Infrastructura rutiera, transporturi

Info: Dorinel Umbrarescu este unul dintre oamenii de afaceri romani pe care presa i-a numit “regii asfaltului”. Umbrarescu detine alaturi de sotia sa doua companii: Spedition UMB si Technostrade – care se numara printre cei mai tari constructori de infrastructura din Romania.

Locul 8 - Gruia Stoica

Locul 8 - Gruia StoicaAvere: 400-420 milioane euro

Varsta: 43 ani

Locatie: Bucuresti

Industrii: Transporturi feroviare, turism

Info: In ultimii 20 de ani, omul de afaceri Gruia Stoica a creat, cumparat si dezvoltat mai multe companii in Romania si strainatate, ajungand printre cei mai importanti operatori feroviari privati din Europa. In 2010, afacerile Grampet au crescut cu 15%, pana la 320 milioane euro, iar profitul a depasit 12 milioane euro.

Locul 7 - Gabriel Comanescu

Locul 7 - Gabriel ComanescuAvere: 500-520 milioane euro

Varsta: 44 ani

Locatie: Constanta

Industrii: Extractie petrol si gaze, turism, foraj marin

Info: Grupul controlat de omul de afacero Gabriel Comanescu include Grup Servicii Peroliere SA, Upetrom-1 Mai SA, Upetrom Trading & Engineering SRL, Vega Tourism SA.

Locul 6 - Veronica Gusa de Dragan

Locul 6 - Veronica Gusa de DraganAvere: 650-700 milioane euro

Varsta: 38 ani

Locatie: Palma de Mallorca, Spania

Industrii: Distributie GPL, energie, mass-media, cultura, tipografii, imobiliare

Info: Principala afacere a familiei dragan este Butan Gas, care comercializeaza GPL pentru uz casnic, industrial si GPL auto. Detine tipografiile FED Print, televiziunea TENTV, Radio Nova FM, galeria de arta “Veroniki Art” si clinica medicala Veroniki Life International.

Locul 5 - Ion Tiriac

Locul 5 - Ion TiriacAvere: 700-750 milioane euro

Varsta: 72 ani

Locatie: Bucuresti

Industrii: Auto, imobiliare, banking, asigurari

Info: Ion Tiriac detine firma Tiriac Auto, care, in prezent este cea mai mare retea de distributie si service auto din Romania. In domeniul bancar, omul de afaceri detine si UniCredit Tiariac Bank – ca parte a UniCredit Group – cel mai mare grup bancar di Europa Centrala si de est. De asemenea, omul de afaceri detine si compania de asigurari Allianz-Tiriac

Locul 4 - Dan Grigore Adamescu

Locul 4 - Dan Grigore AdamescuAvere: 900-950 milioane euro

Varsta 63 ani

Locatie: Bucuresti

Industrii: Centre comerciale, asigurari, hoteluri, mass-Media

Info: Adamescu nu a ignorat in 2011 nici imobiliarele si nici presa, domenii in care detine active importante. In sectorul media a castigat licitatia pentru marca “Academia Catavencu” pentru ca re a platit 900.000 euro. Omul de afaceri mai detine si cotidianul “Romania Libera”. De la jumatatea anului 2011, Dan Adamescu detine 99,7% din actiunile companiei Astra Asigurari. Totodata, omul de afaceri detine si centrele comerciale Unirea Shopping Center din Bucuresti si Brasov.

Locul 3 - Ioan Niculae

Locul 3 - Ioan NiculaeAvere: 900 milioane – 1 mld. euro

Varsta: 57 ani

Locatie: Bucuresti

Industrii: Agricultura, chimie

Info: Ioan Niculae detine in proprietate, prin InterAgro peste 15.000, dar si mai multe bunuri personale; Are o casa in Bucuresti, una in Zimnicea si una la munte, in Busteni. Are trei iahturi, mai multe case si domenii de vanatoare. Ioan Niculae este si patronul echpei de fotbal Astra Ploiesti, detinand si stadionul cu acelasi nume ce are o capacitate de 10.000 locuri.

Locul 2 - Frank Timis

Locul 2 - Frank TimisAvere: 1,2 -1 ,3 miliarde euro

Varsta : 47 ani

Locatie: Londra

Industrii: Extractie petrol si minereuri, farmaceutice, cercetare

Info: Dupa ce a facut un parteneriat de 1,5 mld dolari cu o firma chineza de stat , valoarea de piata a companiei pe care o controleaza, African Mineral a ajun la aproximativ 1,9 miliarde euro.

Locul 1 - Dinu Patriciu

Locul 1 - Dinu PatriciuAvere: 2,1 - 2,2 miliarde euro

Varsta: 61 ani

Locatie: Ilfov

Industrii: Retail, imobiliare, media, energie, resurse minerale, bancar

Investitii:
Retail: - reteaua de magaine Mic.ro (800 unitati fixe, 350 mobile), Macro – magazin mai mare de proximitate, casele de pariuri Bet Arena (150)
Presa: actionar majoritar al trustului Adevarul Holding, care editeaza publicatiile: Adevarul, Click, ADS, Forbes Romania, Ok!, Tango, Stiinta si Tehnica, Foreign Policy, Dilema Veche, Dilemateca
Bancar: Din 2009 detin impreuna cu asociatul sau Banca Populara a Georgiei
Arta: Are cea mai importanta colectie personala de arta
Energie: Fostul proprietar al companiei Rompetrol controleaza mai multe fonduri de investitii in energie solara si eoliana, in Anglia si Olanda.
Proiecte sociale: Fundatia care ii poarta numele, infiintata in 2007, a inregistrat in perioada 2008-2010 bugete cumulate de aproximativ 22 milioane dolari.
Bunuri personale: Are trei case in Romania, si cate una la Paris si Saint Martin. Mai detine un iaht si doua avioane.