10. BitDefender

10. BitDefenderDetinut de: Florin si Mariuca Talpes
Venituri anuale: 32,4 mil. euro
Website: www.bitdefender.ro

Bitdefender a fost lansat in 2001 de sotii Florin si Mariuca Talpes, iar acum este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de securitate IT, produsele companiei fiind folosite de peste 400 de milioane de utilizatori din toata lumea.

In afara de Romania, compania mai are birouri in SUA (Florida si California), Spania, Marea Britanie si Germania si un centru de servicii in Chile.

Citeste un interviu acordat Wall-Street.ro de catre Florin Talpes - In Romania avem o cultura gresita a succesului

9. MedLife

9. MedLifeDetinut de: Mihaela, Mihai si Nicolae Marcu
Venituri anuale: 33,8
Website: www.medlife.ro

Medicul pediatru Mihaela Marcu Cristescu a fondat afacerea MedLife in anul 1996, aceasta dezvoltandu-se de la un cabinet “de apartament”, la una dintre cele mai importante retele private de servicii medicale. In prezent, reteaua este condusa de fii acesteia, Mihai (foto) si Nicolae Marcu.

MedLife are 9 hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad, 8 laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 7 centre cu specializare unica si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

In 2009, actionarii MedLife au vandut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale, tranzactie estimata la peste 20 milioane euro. Familia Marcu detine in continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.

MedLife vrea ca pana in 2013 sa ofere servicii medicale private pentru o patrime dintre oraseni

8. Boromir

8. BoromirDetinut de: Familia Boromiz
Venituri anuale: 58,2 mil. euro
Website: www.boromir.ro

Lansat in urma cu aproape doua decenii, cel mai mare grup de panificatie din Romania este detinut de fratii Constantin si Gheorghe, alaturi de sotia primului. In afara de familia Boromiz, compania mai este detinuta de George Frintu (cumnat), Mircea Ureche si Constantin Sava, un fost coleg de facultate.

Totul a inceput cu achizitia unei mori, in anul 1993. Apoi, in anul 1998, asociatii cumpara Moara Cibin din Sibiu, urmata de moara de grau din Buzau, doi ani mai tarziu. Din 2008 activeaza pe piata si reteaua de cafenele Boromir Pan Cafe.

Sursa foto: Boromir.ro

7. Albalact

7. AlbalactDetinuta de: Familia Ciurtin
Venituri anuale: 62,9 mil. euro
Website: www.albalact.ro

Albalact este singurul producator roman de lactate infiintat in fosta industrie comunista, care in prezent se afla intre primii patru jucatori din piata romaneasca a lactatelor. Fabrica Albalact a fost deschisa in anul 1975. In 1999 a fost privatizata de stat si a devenit o societate pe actiuni cu capital integral privat. Familia Ciurtin din Alba Iulia a cumparat pachetul majoritar de actiuni.

Compania Albalact are peste 500 de angajati si o cifra de afaceri de 61 mil. euro la nivelul anului trecut.

Mesajul unui executiv de top: Pregatiti-va pentru un an mai greu! Consumul nu isi revine

6. Cris-Tim

6. Cris-TimDetinut de: Radu si Cristina Timis
Venituri anuale: 76 mil. euro
Website: www.cristim.ro

Inceputa in anul 1992 de la un simplu chiosc alimentar, afacerea condusa de sotii Timis a ajuns in prezent unul dintre cei mai important producatori de mezeluri din Romania. Compania are 800 de angajati si a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 75,7 mil. euro si un profit de 1,1 mil. euro.

De asemenea, sotii Timis detin investitii in domeniul viticulturii si au intrat recent si pe piata lactatelor, printr-o investitie intr-o ferma de vaci in judetul Prahova.

5. TCE 3 Brazi

5. TCE 3 BraziDetinuta de: Familia Tarata
Venituri anuale: 80,7 mil. euro
Website: www.tce3braziholding.ro

In urma cu 20 de ani Culita Tarata a inceput afacerea in agricultura alaturi de sotia sa cu cateva hectare de teren agricol si cateva oi. In prezent, el exploateaza prin intermediul TCE 3 Brazi 56.000 de hectare de teren in Insula Mare a Brailei, cea mai mare suprafata lucrata de o companie din Romania.

Anul trecut omul de afaceri a decis sa isi imparta afacerea celor trei fii ai sai fara a se retrage din firma.

Averea sa este estimata la 45-47 mil. euro, potrivit Forbes 500 miliardari.

4. Vega 93

4. Vega 93Detinut de: Familia Istrate
Venituri anuale: 95,6 mil. euro
Website: www.vega93.ro

Vega '93 este un business detinut de omul de afaceri Corneliu Istrate, din Galati. Afacerea este specializata in constructia de cladiri, activitate care i-a adus lui Istrate afaceri de peste 83 mil. euro.

Compania este prezenta in judetele Botosani, Suceava, Neamt, Iasi, Vrancea, Vaslui si Galati. La sfarsitul anului 2010 Vega ’93 avea 2.000 de angajati.

3. Bega

3. BegaDetinut de: Fratii Marius si Emil Cristescu
Venituri anuale: peste 120 mil. euro
Website: www.begagrup.ro

Infiintat in anul 1990, grupul Bega cuprinde in prezent 30 de firme active in mai multe domenii, printre care industria chimica (Begachim, Chimforex), foraj petrolier (Foraj Sonde Craiova), comert (Bega Com), turism (Bega Turism), transport (Bega Trans Auto) si imobiliare (Bega Imobiliare).

Grupul condus de fratii Marius si Emil Cristescu (foto) are peste 10.000 de angajati si ruleaza afaceri anuale de peste 120 mil. euro.

Cei doi oameni de afaceri mai detin 70 de hectare din platforma industriala Faur Bucuresti, fostele uzine 23 August.

Averea lor este estimata la 300-350 mil. euro, potrivit topului Forbes 500 miliardari.

2. Arabesque

2. ArabesqueDetinut de: Angelica si Cezar Rapotan
Venituri anuale: peste 400 mil. euro
Website: www.arabesque.ro

Sotii Rapotan au lansat compania Arabesque in anul 1999, afacere specializata in comercializarea materialelor de constructii. In prezent, reteaua este formata din 19 unitati, dintre care una in Chisinau.

Anul trecut afacerile Arabesque au totalizat 355 mil. euro si un profit net de 9 mil. euro.

Familia Rapotan detine firmele Arabesque, Legato, Chorus Marketing&Distribution, Fierctc Sibel, Brico Expert.

1. European Food

1. European FoodDetinut de: Ioan si Viorel Micula
Venituri anuale: Peste 1 mld. euro
Website: www.europeanfood.ro

Fratii Ioan si Viorel Micula au pus bazele societatii cu capital mixt romano-suedeza European Drinks in anul 1993.

In acest an companiile controlate de fratii Micula au ocupat trei din primele zece locuri intr-un top al celor mai mari datornici catre bugetul de stat din randul companiilor private. In luna martie, European Food se clasa pe primul loc in acest clasament (cu o datorie de 120,2 milioane lei), pe locul sapte era Transilvania General Import Export (cu o datorie de 29,6 milioane euro), iar pe locul al zecelea European Drinks (cu o datorie de 21,1 milioane euro).