Bugetul celui mai bogat minister

Bugetul celui mai bogat ministerBugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului stabilit pentru acest an se ridica la 710,8 mil. euro si este mai redus decat profitul Petrom inregistrat in 2011.

Afacerile cumulate ale celor mai mari jucatori de pe piata locala de ciment

Afacerile cumulate ale celor mai mari jucatori de pe piata locala de cimentHolcim + HeidelbergCement + LaFarge = 196 + 190 + 170 = 556 mil. Euro

Cifrele de afaceri cumulate ale celor mai mari jucatori de pe piata locala de ciment au totalizat 556 milioane euro, potrivit datelor Ministerului de Finante din 2010.

Foto
: treehugger.com

Afacerile celor mai importanti jucatori de bricolaj prezenti in Romania

Afacerile celor mai importanti jucatori de bricolaj prezenti in RomaniaPraktiker + Bricostore + bauMax + Hornbach + Obi + Mr. Bricolage = 200 + 150 + 130 + 71 + 40 + 17 = 608 mil. euro

Afacerile locale ale nemtilor de la Praktiker, Horbach si Obi, a francezilor de la Bricostore si Mr. Bricolaj si a austriecilor de la Baumax - cei mai importanti jucatori straini pe zona de bricolaj, prezenti in Romania - au totalizat 608 milioane euro in anul fiscal 2010, cu 45% mai putin decat profitul inregistrat de grupul Petrom.

Profitul "mobililor"

Profitul "mobililor"Profitul celor mai mari doi operatori telecom din Romania in 2010 este mai redus decat castigul Petrom de anul trecut: impreuna, Orange si Vodafone au generat profit de 338,2 mil. euro.

Mall-ul AFI Palace Cotroceni

Mall-ul AFI Palace CotroceniUnul dintre mall-urile lansate in criza este de cel putin de doua ori mai redus decat profitul Petrom. Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian AFI Europe in Romania, este evaluat la 350 de milioane de euro.

Piata de publicitate

Piata de publicitateCheltuielile nete totale de publicitate au atins anul trecut 306 milioane de euro, mai putin fata de 2010 (316 milioane euro), conform unor estimari anterioare Media Fact Book. Investitiile totale din publicitate sunt cu mult mai mici decat castigul Petrom.

Imprumutul lui Oprescu pentru Primarie

Imprumutul lui Oprescu pentru PrimariePrimarul Capitalei, Sorin Oprescu, discuta la finele anului trecut, contractarea unui nou imprumut de 800 milioane de euro care sa fie folosit pentru restructurarea datoriilor si pentru proiectele viitoare.

Piata de software si servicii 800 mil. euro

Intreaga piata de software si servicii – 800 mil. euro, care in 2010 a fost de 800 milioane de euro. Industria IT din Romania nu a mai scazut anul trecut, astfel incat valoarea pietei de profil s-a ridicat la o valoare apropiata de pragul de 800 de milioane de euro.

Piata farma in T4

Piata farma in T4Piata medicamentelor din Romania a ajuns, in trimestrul al patrulea din 2011, la valoarea de 3 miliarde de lei (694,8 mil. euro).

Valoarea de piata a Rompetrol Rafinare sau Banca Transilvania

Valoarea de piata a Rompetrol Rafinare sau Banca TransilvaniaRompetrol Rafinare, principala companie din grupul Rompetrol, este evaluata pe Bursa la 1,8 miliarde lei (546 milioane euro).

Banca Transilvania, a treia cea mai mare banca din Romania dupa active, este cotata in prezent la 1,81 miliarde lei (550 milioane euro).


Proprietatile celui mai mare investitor imobiliar

Proprietatile celui mai mare investitor imobiliarPortofoliul de proprietati finalizate de catre dezvoltatorul austriac Immofinanz este evaluat la 648 mil. euro, la care se adauga proiecte in dezvoltare, de 254 mil. euro.

Printre proiectele finalizate detinute de Immoeast, cel mai mare investitor imobiliar din piata locala, se numara Polus Center Cluj-Napoca, Armonia Arad, Euromall Galati si Gold Plaza pe segmentul spatii comerciale, S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center, Victoria Park pe birouri.

Incasarile bancherilor de pe urma listarii pe Bursa a Facebook

Incasarile bancherilor de pe urma listarii pe Bursa a FacebookBancile de investitii care vor intermedia listarea Facebook, cel mai mare IPO din 2012 de pe Bursa de la New York, vor incasa o suma estimata la 100 milioane de dolari.

Abonamentele de televiziune

Abonamentele de televiziuneProfitul Petrom este mai mare decat 408 milioane de euro, cat au platit in 2011 romanii pentru abonamentele de televiziune, conform unor date oferite de compania de consultanta PwC.

Masinile de clasa mica

Masinile de clasa micaValoarea vanzarilor de autoturisme noi de clasa mica (clasa B) a depasit anul trecut 430 de milioane de euro, fiind inmatriculate in Romania circa 39.000 de autoturisme cu un pret mediu de 11.000 euro.