Danone Romania

Danone Romania“FMCG-ul nu are cum sa fie la fel de activ ca in 2008, oamenii nu isi mai asuma atat de usor riscul de a pleca. Vor mai fi fluctuatii de personal, mai putine insa, iar firmele vor profita de pe urma actualului context economic. Cei care sunt deja angajati au ramas cu salarii inghetate, cu bonusuri mai mici, insa sarcini de lucru mai multe. In schimb, cei care se angajeaza acum o fac pe salarii cu 20-30% mai mici decat inainte de declansarea crizei”, a declarat, pentru Wall-Street, George Butunoiu, proprietarul firmei de consultanta in resurse umane George Butunoiu Ltd.

Stephane Batoux este incepand cu luna ianuarie noul director general al Danone Romania, inlocuindu-l in functie pe Jacques Ponty.

Batoux, este francez si lucreaza in grupul Danone de zece ani. A intrat in echipa Danone in 1999 unde a lucrat si a fost promovat in structurile de achizitii, ajungand sa ocupe pozitia de director de achizitii pentru Danone Franta. Ulterior, acesta a primit responsabilitatea de a coordona achizitiile diviziei de lactate a grupului, la nivel mondial.

Incepand cu anul 2004, Stephane Batoux a condus departamentul operational din cadrul Danone Rusia si a detinut pozitia de director general al Danone Ucraina.

Heineken Romania

Heineken RomaniaJan Derck van Karnebeek a preluat, la sfarsitul lunii martie, conducerea producatorului Heineken Romania, inlocuindu-l in functie pe Edwin Botterman, care va ocupa pozitia de managing director al Heineken Italia.

van Karnebeek lucreaza in grupul Heineken din anul 1992, ocupand diferite functii in Olanda, China si Slovacia.

Sub conducerea lui Botterman, Heineken Romania a investit peste 130 milioane de euro, si-a dublat venitul din vanzari si si-a multiplicat profitul de 9 ori.

Scandia Romana

Scandia RomanaRobert Redeleanu, fostul Marketing Director Produse Alimentare in cadrul Unilever Rusia, Ucraina si Bielorusia, a fost numit in functia de CEO al Scandia Romana si membru al consiliului de administratie de la inceputul lunii martie.

Redeleanu si-a inceput cariera in Unilever, ocupand diferite pozitii in departamentele marketing, marketing operations si vanzari in tarile din Balcani si Europa de Est. In plus, acesta a facut parte din echipa care a integrat Bestfoods in Unilever South Central Europe, in anul 2001.

In perioada 2004-2006, Robert Redeleanu a ocupat functia de head of marketing pentru operatorul de telefonie mobila Telemobil in Romania. Licentiat in domeniul banci-burse de valori, Redeleanu a absolvit in 2009 un program executiv in cadrul Darden School of Business din Statele Unite ale Americii.

Robert Redeleanu preia noua pozitie in cadrul Scandia Romana de la Adrian Gaspar. Actionar si presedinte al consiliului de administratie al companiei, Gaspar a ocupat functia de director general incepand cu aprilie 2008. Adrian Gaspar va reveni la statutul de actionar, ocupand in continuare pozitia de administrator al companiei.

Ursus Breweries

Ursus BreweriesDupa patru ani de experienta in cadrul departamentului de marketing din Romania, Mihai Barsan va ocupa functia de marketing manager pentru Europa si va lucra in cadrul centrului european SABMiller din Elvetia.

Barsan s-a alaturat companiei, dupa o cariera internationala in FMCG marketing, in functia de senior brand manager Timisoreana. A fost promovat in vara anului 2007 ca si group brand manager. In ultimele 4 luni, Mihai Barsan a activat ca vicepresedinte de marketing interimar.

Atributiile sale au fost preluate de Grant McKenzie, care a ocupat anterior pozitia de director de marketing si trade marketing pentru compania Cervecera de Canarias (SABMiller Canarias).

Cadbury Romania

Cadbury RomaniaCu 25 de ani de experienta in cadrul Cadbury, cel mai mare producator de dulciuri din Marea Britanie, Martin Drane conduce, incepand cu luna martie, filiala din Romania a companiei.

Drane s-a alaturat echipei din Romania de pe pozitia de director general al filialei din Belgia a producatorului de dulciuri. Anterior acestei functii, Drane a detinut pozitia de director general al Monkhill, producator de dulciuri din Marea Britanie, detinut de compania Cadbury.

Martin Drane a ocupat de-a lungul timpului mai multe functii de conducere in cadrul activitatilor desfasurate in Marea Britanie, Europa si Asia-Pacific.

Numirea sa a avut loc in urma deciziei lui Jose Bonito de a pleca de la conducerea Cadbury Romania.

Bunge Romania

Bunge RomaniaBunge Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria locala de uleiuri vegetale, are, incepand cu luna mai, un nou director general - Cristian Ungureanu (33 de ani) - care il inlocuieste in functie pe Michael Whitney.

Simultan cu pozitia de director general, Cristian Ungureanu va indeplini in continuare si functia de director financiar al companiei.

Noul director general al companiei s-a alaturat echipei Bunge in luna septembrie 2008, in calitate de director financiar. Anterior, pana in 2008, a ocupat pozitia de director financiar in cadrul celui mai important operator de telefonie fixa de pe piata-Romtelecom. Ungureanu este absolvent al Institute of Internal Auditors (IIA) din SUA si Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

Unilever

UnileverIn luna iunie, Unilever l-a numit pe Marc Desenfans la conducerea Unilever South Central Europe, compania regionala care coordoneaza din Bucuresti operatiunile din Balcani, in locul Alexandrei Gatej.

Originar din Belgia, Marc Desenfans a ocupat inainte de aceasta numire pozitia de managing director al Unilever Francophone West Africa (2003-2009).

Desenfans are o experienta de 23 de ani in Unilever, timp in care a lucrat in vanzari si marketing, inainte de a-si incepe mandatul de managing director pentru Unilever Hong Kong, in anul 1999.

Procter&Gamble

Procter&GambleDupa ce timp de patru ani operatiunile gigantului Procter&Gamble in Romania au fost conduse de Jose Antonio Medran, compania are incepand cu luna iulie un nou director general - Sotirios Marinidis.

Marinidis a condus anterior operatiunile din Ucraina ale companiei. Printre functiilor ocupate in cadrul P&G se numara customer business development din Schwalbach (Germania)-iunie 1990, asistent brand manager (1991-1993), brand manager in cadrul birourilor din Jeddah,
Arabia Saudita, in perioada 1993-1995 si din Atena, Grecia, in intervalul 1996-1997, marketing manager in cadrul birourilor din Grecia (1997-1998) si Belgia (1998-2000).

Anterior perioadei in care a condus biroul din Ucraina, Sotirios Marinidis a ocupat diferite pozitii de conducere in calitate de Marketing Director in cadrul biroului din Moscova.

Tnuva Romania

Tnuva RomaniaVicepresedintele de marketing al Tnuva Romania, Sagit Tzur-Lahav isi va incheia mandatul la inceputul lunii august a acestui an, parasind totodata compania, dupa 12 ani de activitate.

A inceput sa lucreze pentru Tnuva in anul 1997, ocupand pana in prezent diverse functii in cadrul companiei. Startul carierei in Tnuva a fost pe pozitia de brand manager pentru “Carlo”, cel mai cunoscut desert si lapte cu arome din Israel.

In anul 2003 a ocupat pozitia de business manager pentru produsele lactate proaspete, in anul 2005 s-a alaturat echipei Tnuva in Romania.

Tnuva Romania cauta deja un inlocuitor si va alege cel mai probabil un roman pentru a coordona activitatile de marketing ale companiei, potrivit lui Tzur-Lahav.