A&D Pharma are un nou sef la departamentul marketing & sales

A&D Pharma are un nou sef la departamentul marketing & salesGrupul farmaceutic A&D Pharma, liderul pietei de retail si distributie la nivel local, are un nou chief operating officer (COO) pentru divizia de marketing & sales in persoana lui Jean-Michel Lespinasse, pozitie detinuta anterior de Vivian Diaconescu.

Jean-Michel Lespinasse are o experienta de peste 17 ani in industria farmaceutica, din care zece ani in cadrul Bristol-Myers Squibb (BMS), pana in 2006. Inainte de a se alura A&D Pharma, Lespinasse a fost COO la Delta Medical Rusia, un furnizor de servicii complete de promovare farmaceutica in Ucraina si Rusia, potrivit informatiilor reprezentantilor companiei.

"A&D Pharma continua sa isi concentreze strategia pe inovare si pe capitalizarea rapida a oportunitatilor oferite de o piata in continua crestere si dezvoltare. Planurile grupului pentru expansiune internationala reprezinta un element important al acestei strategii, iar numirea domnului Lespinasse si experienta sa in Rusia si Comunitatea Statelor Independente va intensifica activitatile de marketing si vanzari ale grupului in cadrul Europei Centrale si de Est", a declarat Robert Popescu, CEO-ul companiei.

Oil Terminal are un nou director general

Oil Terminal are un nou director generalDistribuitorul de produse petroliere Oil Terminal (OIL) are un nou director general in persoana lui Silviu Wagner, dupa ce Vasile Miu a demisionat din conducerea companiei, din considerente personale, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Pentru acest anunt, actiunile Oil Terminal au fost suspendate de la tranzactionare o ora, ultimul pret al titlurilor fiind de 0,165 lei/actiune, in crestere cu 3,13% fata de cotatia din sedinta de vineri.

Vasile Miu a fost numit director general al companiei de catre Consiliul de Administratie in decembrie 2008, dupa ce fost sef al Oil Terminal a renuntat la post ca urmare a numirii sale in functie de deputat PNL.


Radu Rasinar este noul sef al Astra-Zeneca Romania

Radu Rasinar este noul sef al Astra-Zeneca RomaniaFostul sef al Eli Lilly Romania, Radu Rasinar (foto) este, din 1 august 2009, noul country manager al filialei romanesti a companiei farma Astra-Zeneca, in locul lui Nenad Pavletic, promovat la nivel de grup.

"Sunt prea tanar ca sa stau intr-o companie foarte mult timp. Am lucrat in cadrul Eli Lilly Romania timp de 13 ani si am vrut sa fac o schimbare”, a declarat Radu Rasinar pentru Wall-Street. Acesta a mai explicat ca decizia de a parasi conducerea filialei locale a producatorului american a fost bazata pe dorinta de a evolua ca director general in cadrul unei companii mai mari, care activeaza in alte arii terapeutice.

Radu Rasinar a devenit director general in septembrie 2007, in locul lui Marius Savu. Dupa mai putin de doi ani, Rasinar a renuntat la sefia companiei farma americana luna trecuta.

Jiri Rizek paraseste conducerea Flamingo

Jiri Rizek paraseste conducerea FlamingoJiri Rizek (foto) s-a stabilit in Romania in august 2006, cand a fost numit in functia de managing director pe zona de retail in cadrul Flamingo International. Mai tarziu, de la 1 ianuarie 2007, el a preluat sefia grupului de electroretail si a devenit, astfel, responsabil cu dezvoltarea intregului lant Flamingo.

La mai putin de un an de la numirea sa in aceasta functie, Jiri Rizek a preluat fotoliul de director general al grupului. Iar de la 1 august 2009, el va parasi sefia companiei pe care a condus-o timp de trei ani, urmand ca Stefan Treiber, membru al Consiliului de Administratie Flamingo International, sa treaca la carma celui de-al doilea jucator al pietei de electroretail din Romania.

In 2007, Flamingo a avut afaceri de 171 milioane euro sub conducerea lui Rizek, in crestere cu 11% fata de anul precedent, iar in 2008, cifra de afaceri inregistrata a atins 203 milioane euro, cu 16% mai mult fata de anul anterior.

Decizia ca Flamingo sa se dezvolte si online a fost luata avand in vedere trendul actual al pietei, care se orienteaza din ce in ce mai mult in aceasta directie. "Un anumit segment de consumatori se indreptase deja spre mediul online, iar noi ne-am decis sa raspundem nevoilor lor si sa acoperim si aceasta zona de retail. Iar eu mereu le spun directorilor mei: "Daca nu profitam de aceasta oportunitate, o sa profite cu siguranta altcineva, iar noi o sa pierdem ocazia", spune Rizek.



Directorul de vanzari al InBev a parasit compania

Directorul de vanzari al InBev a parasit companiaCristian Popa (foto), care a condus in ultimii sase ani operatiunile de vanzari ale producatorului de bere InBev Romania, a parasit compania, fiind inlocuit in functie de catre Cristian Spuza.

"Incepand cu jumatatea lunii iulie a acestui an, noul director de vanzari al InBev Romania este Cristian Spuza, care a detinut pana in prezent pozitia de director financiar si director de planificare si performanta comerciala InBev Romania. Pentru pozitia de director financiar, InBev Romania a inceput procesul de recrutare, atat in cadrul companiei, cat si extern", au declarat oficialii companiei.

Popa (41 de ani) a lucrat anterior pentru companii precum JTI, Stimorol si Procter&Gamble. Si-a inceput cariera profesionala in anul 1992 ca reprezentant de vanzari in cadrul JTI, dupa care, in 1994, devine sales director al companiei Stimorol.


Community BrandTailors are un nou account director

Community BrandTailors are un nou account directorMonica Mircea s-a alaturat, in luna iulie, Community BrandTailors, divizia BrandTailors specializata in servicii de branding digital si continut digital de brand, unde va ocupa pozitia de account director.

In calitate de account director in cadrul companiei Community BrandTailors, Monica Mircea (foto) va fi responsabila de coordonarea activitatii de project management si business development.

Anterior, Monica Mircea a coordonat conturi precum Philip Morris Trading, Wrigley, Alexandrion Grup, Danone Romania, L’Oreal Romania, Colgate Palmolive, Nestle, Quadrant Amroq Beverages, URBB, Henkel, BCR, Credit Europe Bank, Bancpost, Roche, Tiriac Imobiliare.