Riscul ca recesiunea din Romania sa se adanceasca

Riscul ca recesiunea din Romania sa se adanceascaEconomist Intelligence Unit (EIU) anticipeaza o scadere a economiei Romaniei cu 7,5% in 2009 si estimeaza reluarea cresterii economice din 2010, cu 1%, insa nu exclude contractia mai mare a PIB sau prelungirea recesiunii, "mai ales daca va fi nevoie si de alte masuri de austeritate". [Cititi mai multe aici]

Studiul publicat de EIU vine la trei zile dupa raportul preliminar de toamna publicat de Comisia Nationala de Prognoza (CNP), conform caruia economia Romaniei va scadea cu 7,7% in 2009, urmand sa revina pe crestere in al doilea trimestru din 2010, cu 1% comparativ cu primele trei luni ale anului viitor. [Cititi mai multe aici]

FP a vandut actiunile filialelor CEZ

FP a vandut actiunile filialelor CEZFondul Proprietatea si-a vandut participatiile detinute la CEZ Distributie si CEZ Vanzare, pentru care a incasat in total 229,59 milioane euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, iar banii au fost transferati luni in conturile Fondului, a anuntat institutia. [Cititi mai multe aici]

Lansarea brandului Groupama Asigurari in Romania

Lansarea brandului Groupama Asigurari in RomaniaGroupama vrea ca pana in 2012 sa ajunga intre liderii europeni din asigurari, tintind un loc in top 10 in regiune, in timp ce pe piata romaneasca vrea sa se pozitioneze pe primul loc ca asigurator pe segmentul asigurarilor generale, cu exceptia domeniului auto, au declarat reprezentatii grupului in cadrul conferintei de lansare oficiala pe piata autohtona a companiei Groupama Asigurari.

Cititi mai multe aici


Piata de curierat a scazut cu 25% la 8 luni

Piata de curierat a scazut cu 25% la 8 luniPiata de curierat locala, printre cele care percep cel mai rapid evolutiile economice, dar si contractarea anumitor industrii, a scazut cu 25% in primele 8 luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut, a declarat Ciprian Pulpa, director executiv al Fastius Curier. [Cititi mai multe aici]




Evolutie spectaculoasa pentru titlurile BCC

Evolutie spectaculoasa pentru titlurile BCCActiunile Bancii Carpatica (BCC) au avut o evolutie spectaculoasa, cu o apreciere de 9,90%, la cursul de 0,1110 lei, ca urmare a unor schimburi de 866.623 lei.

Cititi mai multe aici.

Managerii raman pesimisti

Managerii raman pesimistiManagerii firmelor romanesti estimeaza ca activitatea din industrie si constructii va continua sa scada, in timp ce comertul si serviciile vor cunoaste o relativa stabilitate in perioada septembrie-noiembrie, insa numarul salariatilor se va micsora in aproape toate sectoarele, potrivit anchetei de conjunctura publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Cititi mai multe aici.

A&D Pharma. in negocieri pentru preluarea filialelor Ozone din ECE

A&D Pharma. in negocieri pentru preluarea filialelor Ozone din ECEA&D Pharma, cel mai puternic grup de retail farmaceutic la nivel local, a anuntat ca este in negocieri pentru a achizitiona filialele Ozone din Polonia, Ungaria, Slovacia si Cehia, precum si distribuitorul bulgar Arishop Pharma AD. Achizitia ar putea fi parafata la sfarsitul anului.

Wall-Street lansa acum aproape doua saptamani ipoteza trecerii filialelor Ozone sub umbrela A&D Pharma, ca urmare a declaratiilor facute de Stephen Stead, CEO-ul LaborMed.

Cititi mai multe aici.



Metro Cash & Carry Romania ramane fara director operational

Metro Cash & Carry Romania ramane fara director operationalVladimir Vava a renuntat la functia de director operational al hipermarketurilor de tip cash & carry la nivel local pentru a conduce echipa de training al retailerului la nivel international. Succesorul sau inca nu a fost anuntat.

Cititi mai multe aici.