BNR iriga piata bancara cu inca 2,62 mld. euro

BNR iriga piata bancara cu inca 2,62 mld. euroBNR a injectat astazi in piata bancara 11,2 miliarde lei (2,62 miliarde euro), printr-o operatiune de tip repo cu scadenta pe 7 octombrie, in conditiile in care luni a expirat operatiunea similara facuta de BNR pe 1 octombrie, prin care a injectat 11,97 miliarde lei.

Operatiunea repo la care au participat 22 banci s-a realizat la o dobanda egala cu cea de politica monetara, respectiv 8% pe an.

Cititi mai multe aici.

Raportul S&P

Raportul S&PAgentia da rating S&P a atribuit Romaniei un calificativ '3' pentru gradul de recuperare a creantelor creditorilor in moneda straina, ce semnifica recuperarea a 50-70% din datoriile tarii, in caz de intrare a Romaniei in incapacitate de plata, in urma unei "ajustari dezordonate" a cursului valutar.

"In opinia noastra, un esec al Romaniei de a respecta conditiile actualului acord cu FMI si UE, in conditiile unui mediu extern de finantare slab, ar duce la deprecierea continua a monedei nationale", sustine S&P.

Cititi mai multe aici.

Bilantul Rabla

Bilantul RablaProducatorii si importatorii au vandut numai 2.882 de masini in septembrie, in prima sesiune din etapa a treia a programului Rabla, din cele 28.529 de vehicule disponibile, potrivit datelor transmise de Administratia Fondului de Mediu (AFM).

Cititi mai multe aici.

Cresteri puternice la Bursa

Cresteri puternice la BursaBursa de la Bucuresti a revenit puternic in sedinta de astazi, dupa scaderile agresive de la sfarsitul saptamanii precedente, iar indicele sectorului energetic a inregistrat cel mai mare avans, de 3,50%, sustinut de aprecierea titlurilor din grupul Rompetrol.

Cititi aici rezumatul bursier.


Salariul mediu net a scazut la 320 euro

Salariul mediu net a scazut la 320 euroCastigul salarial mediu net s-a comprimat in august cu 3% (42 lei) comparativ cu iulie, pana la 1.348 lei (320 euro), pe fondul restrangerii unor activitati, precum si a acordarii in luna anterioara a unor sume din profitul net si premii ocazionale, arata datele publicate astazi de Statistica.

Cititi mai multe aici.


Topul celor mai bogati miliardari din Romania

Topul celor mai bogati miliardari din RomaniaIon Tiriac, care avea anul trecut o avere de 1 miliard euro, a fost detronat de Ioan Niculae, patronul Interagro, care devine astfel al doilea cel mai bogat roman, potrivit topului Forbes Romania 500 de miliardari.

Cititi mai multe aici.

Manageri noi in Big 4

Manageri noi in Big 4KPMG Romania l-a cooptat pe Mark Gibbins în calitate de nou coordonator al departamentului de Consultanta Fiscala, cu incepere de la 1 octombrie 2009.

Cititi mai multe aici.

David Smith este noul director executiv al Ernst & Young Romania care va conduce echipa de servicii pentru investigarea fraudelor (Fraud Investigation and Disputes Services - FIDS), echipa care face parte din cadrul departamentului de servicii de Audit.

Cititi mai multe aici.

Seful Transgaz, demis

Seful Transgaz, demisMinistrul Economiei, Adriean Videanu, l-a demis din functie pe directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, si l-a numit in locul acestuia pe Florin Nicolae Muntean, se arata intr-un comunicat emis pe portalul ministerului.

Cititi mai multe aici.

Contrabanda, o amenintare pentru piata de tigari

Contrabanda, o amenintare pentru piata de tigariGilda Lazar, director Corporate Affairs, JTI Romania, al treilea jucator din industria locala a tigaretelor, a declarat ca, in prezent, contrabanda cu tigari reprezinta peste 20% din piata totala de profil, statul putand inregistra in 2009 pierderi de aproximatv 500 mil. euro ca urmare a acestui fenomen.

Cititi mai multe aici.


OMV strange 1 mld. euro pentru 54% din benzinariile turcesti Petrol Ofisi

OMV strange 1 mld. euro pentru 54% din benzinariile turcesti Petrol OfisiGrupul austriac OMV, care detine majoritatea actiunilor la Petrom, cea mai mare companie romaneasca, a angajat patru banci pentru lansa o emisiune de actiuni in valoare de un miliard de euro, pentru a finanta preluarea a 54% din lantul de benzinarii Petrol Ofisi din Turcia.

Cititi mai multe aici.