1. Metro are un nou director operational

1. Metro are un nou director operationalMetro Cash&Cary Romania va avea, incepand cu 1 februarie, un nou director operational, in persoana lui Edwin Deurloo.

Deurloo (foto)
il inlocuieste in functie pe romanul Vladimir Vava, cel care din luna septembrie conduce echipa de training al retailerului la nivel international.

Edwin Deurloo si-a inceput cariera in Metro Cash&Carry Olanda in anul 1996 in functia de manager in training. In aprilie 2002 a fost numit director magazin in cadrul Metro Cash&Carry Danemarca, dupa care a preluat pozitia de manager regional in cadrul Metro Cash&Carry Rusia. In iunie 2007 a preluat functia de manager proiect Metro Cash&Carry International, inainte de a detine pozitia actuala, de sef departament operatiuni practici Comerciale Metro Cash&Carry International, in august 2008.

2. Un nou director general pentru Accor Hospitality Romania

2. Un nou director general pentru Accor Hospitality RomaniaPhilippe H. Drivon, 56 de ani, a fost numit in functia de director general al lantului hotelier Accor Hospitality Romania, dupa ce in ultimii patru ani a condus Novotel Bucharest City Center.

In noua functie, Drivon (foto) va fi responsabil de toate hotelurile Accor din Romania (Pullman, Novotel si Ibis) si de expansiunea lantului hotelier francez pe plan local.

Phillipe Drivon a absolvit scoala hoteliera Thonon les Bains din Franta, avand o experienta de 37 de ani in domeniul hotelier, dintre care 32 in grupul Accor.

Anterior, Drivon a ocupat functia de director general in Franta, Ghana, Cambodgia, Thailanda si Emiratele Unite Arabe.

3. Un veteran al Microsoft, la conducerea Scop Computers

3. Un veteran al Microsoft, la conducerea Scop ComputersConducerea Scop Computers, liderul pietei locale de distributie in 2008, cu afaceri de 117 milioane de euro in acelasi an, a fost preluata de Paul Miches (foto), cel care anterior a lucrat timp de 13 ani pentru Microsoft, cel mai important producator de software la nivel mondial.

“Da, am venit din noiembrie la Scop. M-am intors anul trecut in tara si am primit cateva oferte, iar una dintre ele a fost din partea lui Alexandru Visan (cel care detine 80% din Scop Computers) pe care il cunosc de foarte mult timp”, a declarat pentru Wall-Street Paul Miches. Anterior, compania Scop Computers a fost condusa de Horia Chitu.

4. Cetelem Romania are un nou director general

4. Cetelem Romania are un nou director generalGilles Zeitoun a fost numit in functia de director general al Cetelem Romania, parte a grupului financiar BNP Paribas Personal Finance.

Grupul financiar BNP Paribas Personal Finance si-a stabilit strategia de dezvoltare valabila pe termen mediu si lung pentru Europa Centrala si de Est, iar in acest context, managementul Cetelem Romania urmeaza sa fie preluat de catre Gilles Zeitoun, care a ocupat pana in prezent functia de director general adjunct in cadrul companiei.

Gilles Zeitoun il inlocuieste pe Daniel Boaje, al carui mandat s-a incheiat.

5. Radu Merica pleaca de la conducerea ECE Projektmanagement

5. Radu Merica pleaca de la conducerea ECE ProjektmanagementRadu Merica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, care a condus anterior afacerile lui Ion Tiriac, va renunta din luna mai la conducerea dezvoltatorului german ECE Projektmanagement Romania, care se ocupa in prezent de inchirierea si administrarea centrului comercial Colosseum.

Radu Merica (foto), in varsta de 41 de ani, ocupa functia de director general al ECE Projektmanagement Romania din anul 2006. Anterior, Merica a condus grupul de companii al omului de afaceri Ion Tiriac, Tiriac Holding, in perioada 2001-2005.

6. Strauss Romania are un nou director de marketing

6. Strauss Romania are un nou director de marketingStrauss Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a cafelei, are incepand din luna ianuarie un nou director de marketing, in persoana lui Razvan Mircea.

Cu o experienta de peste 10 ani in domeniul FMCG, Razvan Mircea (foto) a mai ocupat diferite functii in cadrul unor companii precum Vel Pitar (strategy&marketing director), Star Foods (trade marketing manager) si Carlsrom Beverages.

Mircea este absolvent al Academiei de Studii Economice, fiind licentiat in marketing si comert, si al programului de Executive MBA al ASEBUSS.

7. Jones Lang LaSalle isi schimba conducerea pentru a doua oara in sase luni

7. Jones Lang LaSalle isi schimba conducerea pentru a doua oara in sase luniTroy Javaher, directorul departamentului de investitii al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, a preluat la inceputul anului conducerea biroului din Romania, inlocuindu-l pe Thierry Delvaux, care a ocupat aceeasi functie in ultimele sase luni.

Troy Javaher (foto) va coordona in continuare divizia de investitii a companiei, ocupand in acelasi timp functia de managing director al Jones Lang LaSalle Romania. Activ pe piata imobiliara din Europa de Sud-Est inca din anul 1998, Javaher a participat de asemenea la redeschiderea biroului Jones Lang LaSalle din Bucuresti, in anul 2007.

Thierry Delvaux, cel care a preluat sefia biroului din Romania in luna august 2009, dupa plecarea lui Charles Krick, a fost promovat in functia de managing director al International Desk (n.r: birou international cu rol de legatura intre toti consultantii companiei), avand sediul in Washington. In ultimele sase luni, Thierry Delvaux a coordonat in paralel birourile companiei din Romania si Ungaria.

8. Deloitte ia de la KPMG doi specialisti pe probleme vamale si accize

8. Deloitte ia de la KPMG doi specialisti pe probleme vamale si accizeDeloitte Tax, directia de consultanta fiscala din cadrul Deloitte Romania, isi consolideaza serviciul de consultanta pe probleme vamale si accize prin atragerea a doi specialisti: Mihai Petre - Manager, si Ioana Lira - Consultant, care anterior au lucrat in cadrul companiei rivale KPMG.

Mihai Petre, 30 de ani, are o experienta de noua ani pe probleme de taxe directe si indirecte in cadrul companiilor multinationale de consultanta. A absolvit Universitatea de Vest din Timitoara si este membru al Camerei Consultantilor Fiscali, precum si al ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) din Marea Britanie.

Ioana Lira, 25 de ani, si-a inceput cariera in cadrul KPMG in 2008, dupa ce a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Ea are experienta in serviciile de consultanta pe taxe directe si indirecte, cu precadere in segmentul problemelor vamale si al accizelor.

9. Liderul pietei berii din Romania ramane fara presedinte

9. Liderul pietei berii din Romania ramane fara presedinteStephan Maria Weber, cel care a condus timp de aproape trei ani operatiunile Ursus Breweries, subsidiara grupului SABMiller, a decis sa paraseasca functia de presedinte al companiei, au declarat reprezentantii producatorului.

Stephan Maria Weber (foto) a fost numit presedinte al Ursus Breweries in luna noiembrie 2007. Weber l-a inlocuit pe Dieter Schulze, care, dupa patru ani in Romania, a fost numit presedinte al Kompania Piwowarska, subsidiara SABMiller din Polonia.

El a fost director de vanzari si distributie si trade marketing pentru Europa timp de trei ani si jumatate. In acest timp, a avut un rol-cheie in dezvoltarea strategiei de vanzari si distributie si trade marketing pentru Europa, pentru a deveni o organizatie orientata catre consumatori si piata.

10. Ovidiu Florea pleaca de la The Group

10. Ovidiu Florea pleaca de la The GroupOvidiu Florea, manager al companiilor Media Investment si House of Media, parte a holdingului de comunicare The Group, paraseste compania.

“Am luat decizia din motive personale. Ma gandesc sa raman in acest domeniu”, a spus, pentru Wall-Street, Ovidiu Florea, precizand ca nu isi doreste sa lanseze o noua companie. “Ca domeniu, ma tenteaza vanzarile de publicitate TV”. Florea era actionar 100% la House Of Media, actiuni pe care le-a vandut catre Zoltan Szigeti si Mihaela Nicola, fondatorii The Group.

11. Seat si-a luat director de marketing de la British American Tobacco

11. Seat si-a luat director de marketing de la British American TobaccoSeat, constructorul spaniol de automobile, are un nou director de marketing si comunicare, Alejandro Paschalides, care vine de la British American Tobacco (BAT), unde a ocupat functia de director pentru brand-ul Kent in Londra.

Alejandro Paschalides va raporta direct catre Jan-Henrik Lafrentz, vice-presedinte executiv pentru vanzari si marketing Seat.

Paschalides are 50 de ani si detine o diploma in Business Administration, specializare Marketing, de la Sacred Heart College, Carolina de Nord, USA.


12. Certasig isi schimba directorul general

12. Certasig isi schimba directorul generalRadu Frincu a demisionat din pozitia de director general al companiei de asigurari Certasig, functie pe care a ocupat-o din 2006, urmand a fi inlocuit de catre James Grindley, potrivit unui anunt al companiei.

In prezent, James Grindley este director general adjunct si a colaborat cu Certasig in ultimii 2 ani. Totodata, Radu Frincu isi va continua activitatea pe piata de asigurari din Romania.

“In ultimii patru ani, compania a inregistrat o crestere a volumului de prime brute subscrise de la aproximativ 400.000 euro, in 2006, pana la peste 9 milioane de euro, la sfarsitul anului 2009 ”, a declarat Radu Frincu la sfarsitul manadatului

In aceasta saptamana, Royalton Partners, actionarul majoritar al CertAsig a realizat o majorare a capitalului social cu un varsamant in valoare de 10,3 milioane de eli. Astfel, compania va avea un capital social de 83,2 milioane de lei.