1. Fosta sefa de la Stanton Chase a preluat conducerea SpenglerFox Romania

1. Fosta sefa de la Stanton Chase a preluat conducerea SpenglerFox RomaniaMihaela Damian (foto), unul din cei mai cunoscuti consultanti de pe piata locala de executive search (recrutare de top manageri), a preluat conducerea companiei SpenglerFox Romania, dupa ce la sfarsitul lui 2009 a renuntat la sefia Stanton Chase.

Damian a lucrat in Stanton Chase in perioada 2004 – 2009, in ultimii trei ani fiind partener. Incepand cu 2008, ea a preluat si conducerea companiei, de la Panos Manolopoulos.

Inainte de a se alatura Stanton Chase, Damian a mai lucrat ca director de resurse umane in cadrul retailerului de telefonie mobila Germanos si in cadrul Compaq Computer Romania, unde a detinut, vreme de noua ani, diverse functii, de la administrator de vanzari la director de resurse umane.

2. Cosmote are un nou director comercial

2. Cosmote are un nou director comercialPanos Makris (foto) a fost numit director comercial al Cosmote Romania. El va coordona diviziile de Vanzari si Relatii cu Clientii, Marketing si Comunicare si Distributie.

Venirea lui Makris nu implica plecarea actualului director de marketing, Costas Kapetanopoulus, si nici a unui alt manager din conducerea Cosmote, au declarat pentru Wall-Street oficialii companiei. Pozitia de director comercial a fost nou creata in cadrul Cosmote.

Panos Makris are peste 17 ani de experienta in marketing si vanzari, castigata in companii multinationale precum Procter & Gamble, Vivartia (cea mai mare companie de produse alimentare din Grecia) si Nikas (pionier in industria alimentara greceasca, cu prezenta in Sud-Estul Europei). Inainte de a se altura Cosmote Romania, Makris a fost Managing Director pentru operatiunile internationale ale Nikas, cu sediul in Bulgaria.

3. Schimbare in conducerea Immoeast

3. Schimbare in conducerea ImmoeastEdgar Rosenmayr, membru in Consiliul de Administratie al Immoeast de la finele lui ianuarie 2008, nu isi va prelungi mandatul odata cu expirarea contractului sau, anunta grupul imobiliar austriac.

Astfel, Edgar Rosenmayr va parasi consiliul director la sfarsitul lunii aprilie a anului in curs, "dupa ce in 2009 a condus discutiile pentru reducerea rapida a portofoliului de proiecte, pe fondul unei crize de lichiditati", anunta Immmoeast.

Grupul imobiliar austriac Immofinanz, actionarul majoritar al fondului de investitii Immoeast, a anuntat recent ca va prelua integral subsidiara printr-un schimb de actiuni si o majorare de capital de pana la 589 milioane de euro.

4. Reuven Havar renunta la sefia AFI Europe

4. Reuven Havar renunta la sefia AFI EuropeReuven Havar (foto), in varsta de 60 de ani, a renuntat in aceasta luna la conducerea AFI Europe Romania, dezvoltatorul centrului comercial AFI Palace Cotroceni.

Havar va continua sa lucreze in piata imobiliara, insa nu in cea locala, iar functia sa va fi preluata temporar de seful AFI Europe Bulgaria.

„Incepand cu luna martie, nu voi mai lucra pentru AFI Europe. Voi ramane tot in real estate, pe un post poate mai important decat cel actual, insa este prea devreme pentru alte detalii. Shimon Ben Hamo, CEO-ul companiei din Bulgaria va asigura interimatul in cadrul AFI Europe”, a declarat Reuven Havar, pentru Wall-Street.

Anterior, Reuven Havar a fost director general al Prigat Romania, iar de noua ani s-a alaturat dezvoltatorului AFI Europe.

5. Sefa de la stirile Kanal D paraseste compania

5. Sefa de la stirile Kanal D paraseste companiaMihaela Antoche, Director al Departamentului de Stiri si Sport, paraseste Kanal D pentru a se dedica unor noi proiecte profesionale.

n cei doi ani si jumatate la sefia stirilor Kanal D, Antoche a inchegat redactia de stiri si o retea de corespondenti care produc cele doua jurnale de stiri ale televiziunii. La inceputul lunii iulie 2009, Kanal D a relansat stirile, cu o grafica schimbata si un concept editorial nou, trasmitand din noile studiouri de la Romexpo.

''Acum, dupa 18 ani in media, am decis ca dezvoltarea mea profesionala sa se orienteze spre alte proiecte in care sa pot sa-mi valorific competentele, experienta si expertiza in materie de televiziune, si mai ales de news. In scurt timp, voi comunica spre ce proiecte ma voi indrepta si, mai ales, ce voi alege sa fac. E limpede ca voi face tot stiri pentru ca nimic nu se compara cu o stire bine facuta care este rasplatita cu audienta de public'', a spus Mihaela Antoche.

6. Ex-managerul The Group, sef peste vanzarile Kanal D

6. Ex-managerul The Group, sef peste vanzarile Kanal DOvidiu Florea, care a parasit la sfarsitul lui ianuarie conducerea companiilor Media Investment si House of Media, parte a The Group, a fost numit sef al departamentului de vanzari al Kanal D.

Florea a confirmat numirea pentru Wall-Street, adaugand ca si-a inceput activitatea la noul loc de munca pe 15 februarie. Managerul sustine ca nu stabilise nimic cu Kanal D inainte de plecarea de la The Group si ca oferta din partea televiziunii a venit dupa ce i-a fost anuntata plecarea.

7. Garda Financiara are un nou sef

7. Garda Financiara are un nou sefPremierul Emil Boc a semnat decizia prin care Ladanyi Arpad Csaba a devenit comisar general al Garzii Financiare, in timp ce Sorin Florea, care a detinut pana acum aceasta functie, a trecut in randul inspectorilor guvernamentali.

Ladanyi Arpad Csaba, propus de UDMR, a preluat functia de comisar general al Garzii Financiare, prin decizie a premierului. Lui Sorin Florea, care a condus Garda pana in prezent, prin decizie a lui Emil Boc, i s-a aplicat mobilitatea din functia publica de comisar general in functia publica de inspector guvernamental

8. A&D Pharma a recrutat un fost consilier al ministrului Sanatatii

8. A&D Pharma a recrutat un fost consilier al ministrului SanatatiiEugen Antohi, 36 de ani, fost consilier in ministerul Sanatatii, a fost numit pe pozitia de director business unit consumer health care in cadrul diviziei Marketing&Sales a A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic local.

Antohi il inlocuieste de la 1 ianuarie pe Marius Cotoi, care a ales sa paraseasca grupul.

In cadrul A&D Pharma Marketing&Sales, Antohi va fi responsabil cu dezvoltarea segmentului de consumer healthcare, coordonand activitatea a 5 divizii de marketing si vanzari.

9. O slovaca a preluat sefia firmei de recrutare Grafton Recruitment Romania

9. O slovaca a preluat sefia firmei de recrutare Grafton Recruitment RomaniaIvana Vacokova, din Slovacia, a preluat de la 1 ianuarie conducerea filialei locale a Grafton Recruitment, parte a grupului irlandez Grafton, care activeaza in industria de recrutare si detine birouri in 18 tari europene.

Vacokova, ce ocupa functia de branch manager in cadrul companiei, s-a alaturat Grafton Slovacia in 2006, unde a fost, pana la sfarsitul anului trecut, manager de divizie.

Inainte de a se alatura filialei slovace a grupului irlandez, Vacokova a lucrat peste doi ani pentru Dell, unul din cei mai mari producatori de PC-uri la nivel mondiala. Acolo, branch managerul Grafton Recruitment Romania a desfasurat diverse activitati de vanzari.

Vacokova il inlocuieste din functie pe Marius Precu, ce a coordonat activitatile Grafton Recruitment Romania, firma specializata in recrutare pe baza de success fee (taxa de succes), pana in toamna anului trecut. Precu a detinut si functia de country manager al SpenglerFox Romania, firma de executive search detinuta tot de grupul irlandez.

10. Augusta Lazarov, sefa peste divertismentul de la Antena 1

10. Augusta Lazarov, sefa peste divertismentul de la Antena 1Augusta Lazarov a preluat functia de Head of Entertainment la Antena 1 incepand cu data de 15 februarie 2010. Ea se va ocupa de coordonarea si dezvoltarea programelor de divertisment, in acelasi timp cu identificarea si propunerea unor noi formate care sa aiba impact la publicul Antena 1.

“Imi doream foarte mult sa continui sa lucrez in acest domeniu si iata ca propunerea primita cu putin timp in urma s-a concretizat in revenirea mea la postul de televiziune unde am cunoscut de-a lungul timpului oameni extraordinari. Publicul nostru are tot dreptul la emisiuni de divertisment de cea mai buna calitate, si-mi doresc ca aportul meu la acest deziderat sa fie semnificativ, in cadrul unei echipe profesioniste si experimentate", declara Augusta Lazarov (foto).

Augusta Lazarov are o bogata experienta in coordonarea continutului productiilor de divertisment si in adaptarea formatelor internationale la piata din Romania. Pentru Antena 1, s-a ocupat de coordonarea productiei si realizarea emisiunilor „Din dragoste”, „Noaptea erorilor”, „Geniali”, „Ciao, Darwin!”, ale telenovelelor „Secretul Mariei” si „Vocea inimii”, dar si de sitcom-ul „Scene de Caznicie”.