5. Un nou director la Divizia pentru medici a Bancii Transilvania

5. Un nou director la Divizia pentru medici a Bancii TransilvaniaOperatiunile Diviziei pentru medici (DPM), una dintre principalele linii de afaceri ale Bancii Transilvania, va fi condusa de Andrei Baican.

El il inlocuieste pe Fady Chreih, care a ales sa lucreze intr-un domeniu diferit decat cel bancar, in cadrul sectorului medical privat.

Andrei Baican, directorul Diviziei Pentru Medici, are o experienta de 9 ani in cadrul Bancii Transilvania, in ultimii trei ani coordonand activitatea BT dedicata clientilor corporativi, in zona de sud a tarii.

El va avea biroul, in continuare, in cadrul Centrului Regional Bucuresti al BT. Echipa de management a Diviziei Pentru Medici are in componenta, de asemenea, doi directori adjuncti, care isi desfasoara activitatea in Cluj-Napoca: Cristina Petrut - Director Adjunct Vanzari si Lucia Sirb - Director Adjunct Analiza Credite.

4. Un nou managing partner la biroul din Bucuresti al CMS Cameron McKenna

4. Un nou managing partner la biroul din Bucuresti al CMS Cameron McKennaBiroul local al firmei CMS Cameron McKenna va fi condus de Gabriel Sidere, care a preluat de la 1 mai functia de managing partner.

Gabriel Sidere (foto) il inlocuieste pe Todd Robinson, care va continua sa lucreze in continuare in cadrul biroului de la Bucuresti al CMS Cameron McKenna, ca membru al Consiliului de Administratie.

“Obiectivul meu pe termen mediu si lung este, in primul rand, sa prioritizez consolidarea pozitiei noastre pe piata din Romania”, a declarat Gabriel Sidere.

Gabriel Sidere a absolvit in 1996 Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti. El este membru al Baroului Bucuresti din 1997.

3. Peter Demmer pleaca de la sefia VB Leasing

3. Peter Demmer pleaca de la sefia VB LeasingDupa ce a detinut vreme de trei ani pozitia de CEO a VB Leasing, Peter Demmer pleaca de la conducerea companiei luandu-si o pauza pana la finalul acestui an.

“Am stat multi ani departe de familia mea si pana la finalul acestui an nu voi mai lucra pentru nicio alta companie, nici in Austria, nici in alta tara. Imi iau o pauza de o jumatate de an pentru a ma odihni si a petrece mai mult timp cu familia”, a spus Peter Demmer (foto).

Inainte sa preia conducerea companiei VB Leasing, in iulie 2007, Demmer a condus pentru 8 ani operatiunile Porsche Finance Group in Romania. “Am condus Porsche Finance Group timp de 8 ani, timp in care am fost implicat in lansarea companiilor grupului pe piata locala (Porsche Bank, Porsche Leasing, Porsche Mobility si Porsche Broker de Asigurare n.r.)”, si-a amintit acesta.

2. Directorul financiar al Lafarge Ciment, promovat la nivel de grup

2. Directorul financiar al Lafarge Ciment, promovat la nivel de grupPhilippe Platon, cel ce a ocupat vreme de patru ani functia de Chief Financial Officer (CFO) al Lafarge Ciment, subsidiara locala a grupului francez Lafarge, va parasi Romania, dupa ce a fost promovat in functia de group VP strategy, development and mergers & acquisitions, development projects.

Platon a fost inlocuit de Paul Vu Huy Dat (foto), ce a detinut in ultimii trei ani functia de director financiar la unitatea operationala a diviziei de ciment a grupului din Honduras.

Noul CFO Lafarge Ciment (Romania) a ocupat anterior pozitii in controlling si audit in Asia, respectiv in cadrul Lafarge. Paul Vu Huy Dat este absolvent al Institute d'Administration d'Entreprise si detine o diploma in economie.

1. Primul roman care preia conducerea unei companii din cadrul SABMiller

1. Primul roman care preia conducerea unei companii din cadrul SABMillerLa 39 de ani, Andrei Haret preia de la 1 iulie functia de director general al Dreher Breweries din Ungaria, parte a grupului SABMiller, dupa ce in ultimele luni a ocupat pozitia de presedinte interimar al Ursus Breweries, liderul pietei locale de bere.

Dreher Breweries activeaza pe o piata a berii in valoare de 500 de milioane de euro, fiind al doilea sector de activitate ca marime din intreaga industrie alimentara din Ungaria. Compania are aproximativ 700 de angajati si este liderul pietei berii din Ungaria, cu o cota de piata de circa 30%.

"Este o provocare pe care o accept cu interes si curiozitate profesionala. Competitia in Ungaria este intensa, dar experienta de peste 7 ani in Ursus Breweries mi-a aratat ca succesul poate fi atins daca exista determinare, spirit de echipa si inovatie. Construind pe aceasta baza si incurajat de rezultatele excelente inregistrate in ultimii ani, plec in Ungaria cu ambitia ca, impreuna cu echipa de acolo sa continuam sa livram rezultate deosebite pentru grupul din care facem parte", declara Andrei Haret (foto).