10. Povestea celui mai mare scandal mediatic al anului in Marea Britanie

10. Povestea celui mai mare scandal mediatic al anului in Marea BritanieTabloidul News of the World, cel mai vandut ziar de duminica din Marea Britanie, se va inchide in urma unui scandal de amploare, generat de interceptari telefonice ilegale si oferire de mita. Decizia inchiderii tabloidului cu o istorie de 168 de ani a fost luata de Rupert Murdoch pentru a-si proteja imperiul american si achizitia BSkyB, scriu ziarele britanice.

James Murdoch, fiul magnatului australian, i-a anuntat joia trecuta pe cei 200 de angajati ai News of the World ca duminica va aparea ultima editie a ziarului. Ultimul exemplar News of the World nu va avea publicitate, dupa ce in ultimele zile advertiseri precum Boots, Sainsbury’s si compania de telefonie mobila O2 si-au retras publicitatea din ziar.

9. Magazinele Penny ar putea fi preluate de proprietarul Profi

9. Magazinele Penny ar putea fi preluate de proprietarul ProfiVanzarea diviziei Penny – prezenta in Romania cu brandurile Penny Market si Penny XXL – ar putea avea loc pentru ca retailerul german isi analizeaza operatiunile internationale, in conditiile unor rezultate slabe in tara de origine, informeaza Mediafax, citand publicatia Lebensmittel Zeitung.

Potrivit aceleiasi surse, Enterprise Investors, cu sediul in Polonia, s-a aratat interesata de Penny.

“In strategia de crestere a Profi putem discuta despre achizitii. Nu excludem achizitii de acest gen, insa nu am facut nicio declaratie oficiala in aceasta privinta”, a declarat pentru Wall-Street.ro Cristian Nacu, partener in cadrul companiei de investitii Enterprise Investors (EI).

8. Prima deflatie din ultimii doi ani

8. Prima deflatie din ultimii doi aniPreturile de consum au scazut cu 0,3% in iunie, fata de mai, pe fondul ieftinirii produselor alimentare, astfel ca Romania a inregistrat deflatie pentru prima data in ultimii doi ani, reiese din datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Cea mai recenta scadere a preturilor de consum a avut loc in luna august 2009, cand produsele s-au ieftinit cu aproape 0,2% pe medie, informeaza Mediafax.

Pe fondul ieftinirii preturilor din luna iunie, rata anuala a inflatiei a scazut la 7,93%, de la 8,41% in luna anterioara.

7. Investitorii straini se plang de coruptia din Romania

7. Investitorii straini se plang de coruptia din RomaniaPrincipalele probleme ale investitorilor britanici in Romania sunt lipsa strategiilor pe termen lung ale partenerilor locali, infrastructura si coruptia, fiind "scandalos" ca aceasta din urma afecteaza activitati curente, precum serviciile medicale, afirma seful Camerei de Comert Romano-Britanice.

Mai mult, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, a declarat ca a avut acelasi sentiment ca ambasadorul SUA in ceea ce priveste oamenii de afaceri francezi care au venit si i-au spus "ceea ce a spus ambasadorul american".


6. Posta Romana da afara 1.400 de oameni

6. Posta Romana da afara 1.400 de oameniPosta Romana va disponibiliza 1.400 de angajati ca urmare a desfiintarii a 450 de unitati, reteaua ajungand la 6.100 de oficii, a afirmat directorul general al companiei, Daniel Neagoe, scrie Mediafax.

Reducerea numarului de salariati este determinata de nevoia de diminuare a pierderilor companiei si de revenire a acesteia pe profit.

5. kika are 30 mil. euro de investit in al doilea magazin din Bucuresti

5. kika are 30 mil. euro de investit in al doilea magazin din BucurestiDupa trei ani de la intrarea pe piata romaneasca, austriecii de la kika reiau planurile de extindere, pe radarul investitiilor aflandu-se doua noi locatii: un al doilea magazin in Bucuresti si primul din provincie, la Constanta.

In prezent, compania cauta spatiul pentru a doua unitate din Bucuresti, osciland intre doua zone de interes – Baneasa si sudul Capitalei, la iesirea spre Constanta. Investia medie per magazin se ridica la 25-30 milioane de euro, potrivit oficialilor kika.

4. Livrarile de birouri s-au prabusit cu 90%

4. Livrarile de birouri s-au prabusit cu 90%Pe piata din Bucuresti, in prima jumatate a acestui an au fost livrate trei cladiri de birouri, care totalizeaza o suprafata inchiriabila de 12.950 mp, cu 90% mai putin fata de livrarile din aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost finalizate 14 cladiri, cu o suprafata inchiriabila totala de 125.813 mp, arata datele furnizate de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Cele trei cladiri care au fost finalizate in acest an sunt: Frumoasa 30, amplasata pe strada cu acelasi nume si ocupata majoritar de Asseco; Romana Offices, cladirea dezvoltata de Dinu Patriciu si avand ca singur chirias firma de consultanta Contrast Management Consulting & Training si cladirea Phoenix Tower, amplasata langa Posta Vitan.

3. Mai putine insolvente in primul semestru

3. Mai putine insolvente in primul semestruUn numar de 10.979 de firme au intrat in insolventa in primele sase luni, in usoara scadere, cu 2%, fata de aceeasi perioada din 2010, iar in acelasi interval 11.877 de societati si-au suspendat activitatea, cu 72,1% mai putine, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

In perioada ianuarie-iunie 2010 au intrat in insolventa 11.221 de firme si si-au suspendat activitatea 42.598 de societati. In luna iunie s-au inregistrat 1.802 insolvente, in scadere cu 9% fata de mai, cand 1.985 de firme nu au mai avut bani sa-si plateasca datoriile, si cu 4% comparativ cu aceeasi luna din 2010.

Cele mai multe firme care au apelat la procedura insolventei au fost cele din domeniul comertului, urmate de cele din industria prelucratoare si de cele din sectorul constructiilor.

2. Cat mai costa un gram de aur

2. Cat mai costa un gram de aurAurul, metalul pretios adorat de toti oamenii, dar mai ales de catre investitori, a devenit tot mai cautat pe timpul crizei. Pretul unui gram de aur a crescut cu 10% in ultima saptamana pana la aproape 153,19 lei, maxim istoric anuntat de Banca Nationala a Romaniei. In plus, pretul unciei de aur a depasit ieri pragul de 1.580 de dolari.

Profitand de criza economica de pe plan international si de slabiciunea marilor valute de pe glob, cotatia aurului a urcat intr-un ritm alert in ultimii ani. Aurul se tranzactiona ieri pe pietele internationale chiar si la pretul de 1.580 dolari/uncie, in crestere cu 30% fata de nivelul de acum un an si mai mare cu peste 70% fata de acum doi ani.

1. Ultimatum pentru proprietarii fara asigurare de locuinta

1. Ultimatum pentru proprietarii fara asigurare de locuintaAutoritatile locale vor putea amenda proprietarii care nu si-au incheiat asigurare obligatorie sau facultativa pentru locuinta incepand cu data de 5 august 2011, a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"In ceea ce priveste termenul de la care primarii ar putea aplica sanctiuni pentru neincheierea asigurarii prevazute de Legea nr 260/2008, opinia noastra este ca acestea se pot aplica de la 5 august 2011, dar, bineinteles, daca Executivul sau Parlamentul vor dori sa modifice legea, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va sprijini punerea ei in aplicare conform dispozitiilor acesteia", a spus Angela Toncescu.