1. Monitorizeaza preturile la benzina

1. Monitorizeaza preturile la benzinaIn drum spre casa ori serviciu, ia seama de preturile benzinariilor pe langa care treci.

Repereaza statia cu cel mai bun pret si alimenteaza de acolo ori de cate ori ai drum intr-acolo.

In plus, daca pleci din oras, nu strica sa testezi piata din alte localitati ori de pe drum si sa profiti de ocazie daca preturile de acolo sunt mai avantajoase.

2. Alege o benzinarie fara brand

2. Alege o benzinarie fara brandDe multe ori, statiile care "fara brand” au preturi mai mici decat cele cu nume consacrate sau afiliate marilor retele.

Benzinariile “fara nume” cumpara carburanti de la mai multi furnizori si, in caz de exces, pot scadea preturile.

Singura problema ar fi ca statiile "no name" nu se prea gasesc in marile orase.

3. Verifica preturile online sau de pe smartphone

3. Verifica preturile online sau de pe smartphoneFoloseste site-urile care compara preturile carburantilor din diferite benzinarii pentru a sti exact la ce statie gasesti cele mai avantajoase tarife. Harta de pe telefonul mobil sau GPS-ul te va ajuta sa gasesti si cel mai scurt drum.

Nu uita, insa, sa verifici daca informatiile despre preturi au fost actualizate. In plus, sunt si forumuri pe care soferii posteaza anunturi despre statiile unde au gasit preturi mici.

Si in cazul acesta, ramane valabila problema actualizarii informatiilor.

4. Plateste benzina cu numerar

4. Plateste benzina cu numerarDaca nu ai un card cu comision zero la plata la comercianti, atunci mai bine platesti cu bani gheata.

Pentru un mai bun control al cheltuielilor, e de preferat sa platesti cu banii jos decat cu cardul.

Sfatul este valabil pentru orice tip de cumparatura: este mai "sanatos" pentru buzunarul tau sa chibzuieste fiecare ban.

5. Cauta programele de fidelizare

5. Cauta programele de fidelizareMai toate marile retele de benzinarii au deja programe prin care clientii fideli beneficiaza de diferite discount-uri sau de premii.

Mai ales pe timp de vara, dar si in weekenduri, promotiile se tin lant.

Daca astfel de statii sunt in drumul tau, atunci merita efortul sa le urmaresti programele de fidelizare.