10. Romtelecom deschide un call center la Bacau. 300 de noi angajari

10. Romtelecom deschide un call center la Bacau. 300 de noi angajariNoul serviciu este lansat la cererea clientilor care si-au dorit sa isi mareasca vanzarile si sa ofere servicii de customer care printr-un furnizor specializat.

Call centerul va fi situat la Bacau si va functiona 24 de ore din 24. Acesta va avea initial 100 de angajati, iar in functie de proiecte va creste pana la 300 de oameni.

9. Investitie chinezeasca in Afumati

9. Investitie chinezeasca in AfumatiCompania China Town Romania, controlata de investitori chinezi, a inaugurat la Afumati, in apropiere de Bucuresti, un complex comercial cu 1.240 de magazine, in urma unei investitii de 27 milioane euro.

Complexul Comercial din Afumati va asigura circa 3.000 locuri de munca, incluzand personalul magazinelor.

La numai 2 zile de la inaugurare, Garda Financiara a aplicat amenzi in valoare de 55.000 lei in complexul comercial in urma unei actiuni de control inopinate, a suspendat activitatea a doua societati, iar cinci standuri au fost sigilate pentru continuarea verificarilor.

8. Noua harta a Bucurestiului

8. Noua harta a BucurestiuluiGranitele sectoarelor 4 si 5 vor fi mutate in zona Piata Unirii si cele dintre sectoarele 5 si 6 in Prelungirea Ghencea.

Cativa cetateni ai Capitalei vor fi nevoiti sa isi schimbe buletinele, deoarece vor trece cu domiciliul dintr-un sector in altul.

7. Spania va restrictiona piata muncii pentru romani

7. Spania va restrictiona piata muncii pentru romaniSpania va restrictiona piata muncii pentru romani, din cauza somajului aflat in crestere, potrivit unor surse comunitare citate de RFI.

Masura nu ii va afecta insa pe romanii care au deja un loc de munca legal in Spania, deoarece nu se aplica retroactiv.

Romanii care vor dori sa lucreze insa de acum inainte in Spania vor fi nevoiti sa ceara un permis de munca. Inchiderea pietei muncii poate fi facuta de maniera sectoriala, ceea ce inseamna ca unele sectoare de activitate ar putea ramane mai departe accesibile romanilor, mentioneaza RFI.

6. Probleme serioase la achizitiile de medicamente

6. Probleme serioase la achizitiile de medicamentePresedintele Basescu a cerut stoparea platilor la medicamente, argumentand ca inainte de plata arieratelor trebuie reglementat sistemul de achizitii de medicamente.

Arieratele catre sectorul farmaceutic valorau, in luna august 2010, trei miliarde de lei. In luna septembrie, ca urmare a conditiilor impuse de Fondul Monetar International (FMI), statul a platit doua miliarde de lei pentru stingerea arieratelor acumulate in sectorul sanitar.

5. Pierderile bancilor s-au triplat in T2

5. Pierderile bancilor s-au triplat in T2Potrivit datelor centralizate de BNR, 22 de institutii de credit au realizat la sase luni un profit insumat de 1,076 miliarde lei, cu 56% mai mult decat a fost obtinut la finalul primului trimestru din acest an. Aproximativ doua treimi din profit este concentrat in patru mari banci.

In acelasi timp, 20 de banci au raportat pierderi totale de 982 de milioane lei, de aproape 3 ori mai mari decat cele inregistrate in primele trei luni.

4. Grecia se salveaza cu credite pe 15 ani

4. Grecia se salveaza cu credite pe 15 aniGuvernele din zona euro au propus un nou pachet de ajutor financiar si o reformara a fondului de ajutor al zonei euro, prin care se vizeaza reducerea poverii datoriilor asupra Greciei, Portugaliei si Irlandei.

Germania si Franta au ajuns la o pozitie comuna privind al doilea pachet de bailout al Greciei, incercand sa previna astfel raspandirea crizei datoriilor de stat in alte state din zona euro. Noul pachet de salvare a Greciei ar suplimenta bailout-ul de 110 miliarde euro convenit in mai 2010 de guvernul elen, FMI si UE.

3. Cea mai mare oferta publica din istoria BVB - un ESEC

3. Cea mai mare oferta publica din istoria BVB - un ESECCeea ce trebuia sa fie cea mai mare oferta publica din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB), s-a transformat intr-un esec total, statul nereusind sa vanda pachetul de 9,84% din actiunile Petrom.

Desfasurata intr-o perioada caracterizata de incertitudine pietele financiare din intreaga lume, la un pret poate prea ambitios si fara o campanie de promovare extrem de agresiva, oferta secundara (SPO) a esuat, statul refuzand sa anunte pana si cifra exacta a subscrierilor.

2. Cum se pregateste BNR pentru o eventuala contagiune a crizei din Grecia

2. Cum se pregateste BNR pentru o eventuala contagiune a crizei din GreciaBanca Nationala a Romaniei (BNR) s-a pregatit prin mai multe masuri pentru o contagiune a crizei din Grecia, care ar putea avea loc mai ales pe canalul psihologic, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Sistemul bancar romanesc nu are o expunere directa la criza datoriilor suverane din Grecia, dar exista posibile canale de contagiune, iar acestea trebuie monitorizate strict, a admis Isarescu, intrucat bancile elene controleaza in prezent circa 16% din activele bancare totale din Romania.

1. Masacru in Norvegia

1. Masacru in NorvegiaBilantul atentatului cu bomba comis vineri, 22 iulie, in centrul capitalei norvegiene si al atacului armat din apropiere de Oslo, care a vizat o scoala de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist aflat la putere, a crescut la cel putin 91 de morti si alte zeci de raniti.

Politia a arestat un singur suspect pana in prezent. Este vorba de Anders Behring Breivik, care ar putea fi responsabil de ambele incidente.