10. Magazinul IKEA nr. 2, gata in 2013?

10. Magazinul IKEA nr. 2, gata in 2013?Retailerul suedez de mobila IKEA ar putea incepe anul viitor constructia celui de-al doilea magazin din Romania, care va dura un an si jumatate, fiind luate in calcul orasele Bucuresti, Timisoara, Constanta, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov.

Constructia unui magazin costa intre 15 milioane de euro si 25 de milioane de euro.

9. Cea mai mare Unitate de Primiri Urgente din Romania

9. Cea mai mare Unitate de Primiri Urgente din RomaniaCea mai mare Unitate de Primiri Urgente din Romania a fost inaugurata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, acesta fiind a doua clinica de acest fel din cele cinci cuprinse intr-un program al Ministerului Sanatati in valoare de 36 de milioane de lei.

MS a inceput investitia de construire a acestei sectii in anul 2010. Pentru finalizarea lucrarilor au fost alocate in total peste 15,4 milioane de lei.

8. Berceni, zona cu cele mai multe apartamente de vanzare

8. Berceni, zona cu cele mai multe apartamente de vanzareBerceni ramane zona cu cele mai multe apartamente de vanzare, inregistrand cele mai multe oferte atat pentru apartamente cu 2 si 3 camere, cat si pentru cele cu 4 camere.

In luna iulie, in zona Berceni s-au scos pe piata 90 de apartamente cu 2 camere, la polul opus aflandu-se zonele Giulesti cu 6 oferte, Vacaresti cu 8 oferte si Tineretului cu 11 oferte.

7. Piata imobiliara revine pe radarul fondurilor de investitii

7. Piata imobiliara revine pe radarul fondurilor de investitiiCateva fonduri de investitii care pana in prezent nu au luat in considerare Romania sau care s-au retras pe perioada crizei economice analizeaza piata romaneasca, dupa imbunatatirea ratingului de tara si a conditiilor macroeconomice.

In primele sase luni valoarea tranzactiilor imobiliare realizate in Romania a depasit 200 de milioane de euro.

6. Regele asfaltului ia primul contract din programul de miliarde al guvernului

Ministerul Dezvoltarii a atribuit asocierii Tehnostrade - Spedition UMB, companii controlate de Dorinel Umbrarescu, primul contract de lucrari prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, care vizeaza reabilitarea de drumuri din Suceava si Botosani, pentru 551,9 milioane lei fara TVA.

Proiectul prevede reabilitarea 149 de kilometri de drumuri judetene si 188 kilometri de drumuri de interes local din cele doui judete, iar proiectul a fost estimat initial la 569 milioane de lei, fara TVA.

5. Alba-neagra cu majorarea salariilor

5. Alba-neagra cu majorarea salariilorPremierul Emil Boc a declarat ca in coalitie nu s-a discutat despre o eventuala majorare a salariilor incepand cu luna octombrie 2011, el precizand ca obiectivul este ca de la 1 ianuarie 2012 sa inceapa recuperarea diminuarii salariale.

Coalitia a decis, in sedinta de luni, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 octombrie, a declarat, pentru "Gandul", Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale, precizand ca s-a discutat despre un procent de 5%.

4. Demisie la Sanatate

4. Demisie la SanatateMinistrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca demisioneaza din functie, nemultumit de banii primiti de MS la rectificarea bugetara, care s-a discutat fara a i se cere punctul de vedere, si a precizat ca in mandatul sau a avut mai multe dispute cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor.

Conform rectificarii bugetare, Ministerul Sanatatii a primit 341,2 milioane lei.

3. Prima rectificare bugetara din acest an

3. Prima rectificare bugetara din acest anExecutia bugetara generala consolidata este de 11,3 miliarde de lei, reprezentand 2,07% din PIB sub limita agreata cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana, de 12,6 miliarde lei.

In primul semestru al anului, incasarile din impozitul pe profit au crescut cu 155,2 milioane lei, ca urmare a relansarii activitatilor economice. Incasarile din impozitul pe venit au crescut cu 144, milioane lei, premierul motivand cu aprecierea salariului mediu brut. Banii din TVA au fost mai multi cu 650 milioane lei.

2. Americanii au aprobat planul de salvare

2. Americanii au aprobat planul de salvareSenatul american a aprobat un plan de crestere a plafonului de indatorare, in prezent la 14.300 de miliarde de dolari, pentru a evita pericolul intrarii statului in incetare de plati.

Programul prevede reduceri de cheltuieli de aproximativ 2.400 de miliarde de dolari intr-o perioada de zece ani, care vor fi aprobate de Congres in doua trepte, respectiv 917 miliarde de dolari odata cu aprobarea planului si 1.500 de miliarde de dolari pana la sfarsitul anului.

Pe de alta parte, agentia S&P a anuntat ca a redus cu o treapta, la AA, ratingul SUA pe termen lung, pentru prima data in istorie, din cauza ingrijorarilor cu privire la deficitul bugetului si datoriile SUA. Decizia agentiei de rating ar putea creste costurile creditarii pentru administratia americana, companii si populatie.

1. Cea mai slaba saptamana pe bursele internationale de la prabusirea Lehman

1. Cea mai slaba saptamana pe bursele internationale de la prabusirea LehmanBursa din New York a inchis cea mai slaba sedinta de la inceputul anului 2009. Panica si temerile au cuprins rapid si Asia.

In acelasi timp, liderii europeni cauta din nou solutii de urgenta pentru temperarea crizei datoriilor, randamentele titlurilor de stat ale Italiei si Spaniei mentinandu-se la niveluri ridicate in pofida repornirii programului de achizitii de obligatiuni guvernamentale de catre BCE.